banner564

“Milli dava”

Akıncı, Siber ve Özgürgün’e kutlama mesajı gönderen Akşener, İYİ Parti’nin Kıbrıs meselesine bakış açısına da değindi

“Milli dava”
banner598
Türkiye’deki İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin (KKTC) kuruluşunun 34’üncü yıldönümü münasebetiyle KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’ya, Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber’e ve Başbakan Hüseyin Özgürgün’e birer kutlama mesajı gönderdiği bildirildi.
Yapılan açıklamaya göre, mesajlarında muhataplarının ve onların şahıslarında kardeş ve soydaş Kıbrıs Türk halkının Cumhuriyet Bayramını kutlayan Akşener, KKTC’nin kahraman Kıbrıslı Türklerin Ada’da Rumlarla eşitlik ve hürriyet içinde var olabilmek için on yıllar boyunca üstün fedakârlıklarla verdikleri mücadelenin, Türk Milleti’nin iftihar ettiği bir eseri olduğunu belirtti.
KKTC’nin doğuşunda Dr. Fazıl Küçük’ün ve Rauf Denktaş’ın oynadıkları role de işaret eden Akşener, “Bu eserin yaratıcı önderleri olan merhum Dr. Fazıl Küçük’ü ve Kurucu Cumhurbaşkanı merhum Rauf R. Denktaş’ı rahmet ve minnetle anıyorum. Bu uğurda verdiğimiz şehitleri rahmet ve şükranla yad ediyorum. Gazilerimizi muhabbetle kucaklıyorum. Aramızdan ayrılmış olan gazilerimize Allah’tan rahmet diliyorum” dedi.
KKTC’nin “insan hakları temelinde hukukun üstünlüğünü esas alan çoğulcu ve rekabetçi demokratik yönetim sistemiyle örnek bir çağdaş devlet” olma niteliğini vurgulayan İYİ Parti Genel Başkanı, “KKTC’nin sadece Kıbrıs Türk halkının hür ve bağımsız yaşamasının değil, aynı zamanda bölgesinde kalıcı barış ve istikrarın da teminatı” olduğunu kaydetti.
Akşener, İYİ Parti’nin Kıbrıs konusunu Türkiye’nin “millî davası” olarak gördüğünü ve Türkiye Cumhuriyeti’nin Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ile olan ilişkilerini eşit iki egemen devlet ve tek millet anlayışıyla değerlendirdiğini belirtti.

Güncelleme Tarihi: 17 Kasım 2017, 11:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473