banner564

Milli gurur 34 yaşında

KKTC’nin kuruluş yıldönümü ülke genelinde etkinlik ve törenlerle kutlanıyor

Milli gurur 34 yaşında
banner598
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin (KKTC) 34’üncü kuruluş yıl dönümü, tören ve etkinliklerle kutlanıyor. 
Cumhuriyet Bayramı kutlamalarına Türkiye Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Ümit Dündar, TBMM’yi temsilen Başkan Vekili Ahmet Aydın, Türkiye’den gaziler de katılıyor. Ayrıca yabancı parlamenterler ve gazetecilerden oluşan gruplar da kutlamalar için KKTC’de bulunuyor.
15 Kasım Cumhuriyet Bayramı kutlamaları çerçevesinde spor federasyonları da hafta boyunca etkinlikler düzenleyecek. 

Akıncı tebrik kabul edecek
Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, bugün Cumhurbaşkanlığı’nda saat 09.00’da tebrik kabul edecek.  Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ve eşi Meral Akıncı, KKTC’nin 34’üncü kuruluş yıldönümü nedeniyle bu akşam da Golden Tulip Otel’de saat 19.00’da resepsiyon verecek.

Gemiler halkın ziyaretine açılacak
Türk Deniz Kuvvetleri’nin TCG Gökçeada Firkateyni Girne Turizm Limanı açıklarında demir yerinde, TCG Burakreis Denizaltısı Girne Turizm Limanı’nda, TCG İmbat Hücumbotu Gazimağusa Limanında, bugün 09.30-12.00 ile 14.00-16.30 saatleri arasında halkın ziyaretine açılacak. TCG Gökçeada Firkateyni’ne ulaşım, Girne Antik Limanı’ndan (Yat Limanı) Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı’nca sağlanan deniz vasıtasıyla yapılacak.

İlçelerde etkinlik düzenlenecek
Başkent Lefkoşa’da ve ilçelerde bugün 15 Kasım Cumhuriyet Bayramı nedeniyle törenler düzenleniyor. Lefkoşa Şehitler Anıtı’nda saat 08.00’de, Atatürk Anıtı’nda da saat 09.30’da tören düzenlenecek.
Dr. Fazıl Bulvarı’ndaki resmigeçit töreni saat 10.00’da Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın tören birliklerini selamlamasıyla başlayacak. 
Gazimağusa’daki törenlerin ilki Zafer Anıtı’nda saat 14.30’da başlayacak. İsmet İnönü Bulvarı’ndaki tören saat 15.00’te başlayacak. 
Girne Atatürk Anıtı önündeki tören saat 15.00’te başlayacak ve resmigeçitle tamamlanacak. 
İskele’deki 15 Kasım töreni Ecevit Meydanı’nda saat 10.00’da başlayacak. 
Güzelyurt’ta iki tören düzenlenecek. Atatürk Anıtı’na saat 14.00’te, Müze önündeki törende günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yapılacak, halk oyunları ve resmigeçit ile tören sona erecek. 
Lefke’de Atatürk Anıtı önünde düzenlenecek tören saat 10.00’da başlayacak. 
Mehmetçik’teki tören Belediye Parkı Atatürk Büstü önünde saat 09.30’da başlayacak. 
Geçitkale’deki tören Geçitkale kasaba meydanında saat 09.00’da başlayacak. 

Bazı yollar trafiğe kapatılacak
KKTC’nin kuruluşunun 34’üncü yıldönümü kutlama tören programı nedeniyle bugün 07.30’dan itibaren, törenin sona ereceği saate kadar Gönyeli Çemberi ile Altınbaş Petrol İstasyonu arasında kalan yolun trafik akışına kapatılacağı açıklandı.
    Polis açıklamasına göre, Yeni Organize Sanayi Bölgesine gitmek isteyen sürücüler için, Altınbaş Petrol istasyonu önündeki yol kavşağı ile Cezaevi kavşağından kontrollü olarak trafik akışı sağlanacak.
     Gazimağusa istikametinden gelip Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ) Hastanesi’ne gitmek isteyen sürücüler, Altınbaş Petrol İstasyonu Işıklarından, Sanayi Bölgesine ve oradan da Atatürk Spor Salonu’nun kuzeyinde yer alan tali yol güzergâhını takip ederek Yakın Doğu Bulvarı’na ulaşabilecekler. 
     Gazimağusa istikametinden gelip Lefkoşa şehir içine doğru seyredecek sürücülerin; Honda (eski Tofaş) ışıklarından sola dönerek Şht. Mustafa Ahmet Ruso Caddesi’ni veya Altınbaş Petrol Işıklarından sola dönerek diğer alternatif şehir içi yolları kullanmaları istendi.
     Gazimağusa istikametinden gelip, Güzelyurt istikametine doğru seyredecek sürücülerin; Lefkoşa Mehmet Akif Caddesi üzerinde bulunan Citroen kavşağından Metehan – Alayköy Çevre yolunu veya Dr. Burhan Nalbantoğlu Caddesi  (Devlet Hastanesi) güzergâhından Gönyeli Çemberi’ni kullanmaları istendi.
    Güzelyurt istikametinden gelip Lefkoşa istikametine doğru seyredecek sürücüler Alayköy –Metehan Çevre yolunu veya Gönyeli Çemberi ile Dr. Burhan Nalbantoğlu Caddesi (Devlet Hastanesi) güzergâhını kullanacak.
    Girne’den Lefkoşa istikametine doğru seyredecek sürücüler; Boğazköy-Dikmen yolunu kullanarak Lefkoşa Organize Sanayi Bölgesi içerisinden Altınbaş ışıkları kavşağından Dr. Fazıl Küçük Bulvarını veya Girne-Lefkoşa Anayolu’nun kullanan sürücülerin ise Gönyeli Çemberinden Dr. Burhan Nalbantoğlu Caddesi  (Devlet Hastanesi) güzergâhını kullanacak.

Dr. Fazıl Küçük’ün büstü önünde tören düzenlendi
Öte yandan 15 Kasım Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında Dr. Fazıl Küçük’ün Lefkoşa Girne Kapısı’ndaki büstü önünde anma töreni düzenlendi. 
Törene, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Meclis Başkanı Sibel Siber, Başbakan Hüseyin Özgürgün, Yüksek Mahkeme Başkanı Narin Ferdi Şefik, 2. Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, TC Lefkoşa Büyükelçisi Derya Kanbay, Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanı adına 39. Tümen Komutanı Tuğgeneral Erdal Şener, Güvenlik Kuvvetleri Komutanı adına Komutan Yardımcısı Tuğgeneral Cemal Volkan ve askeri erkan, Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş, Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu ve Lefkoşa Türk Belediyesi Başkanı Mehmet Harmancı ile diğer yetkililer ve vatandaşlar katıldı.

Güncelleme Tarihi: 15 Kasım 2017, 12:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473