banner564

Momen Silik'in yurtdışına çıkışı yasak

Ürdün’e yerleşen Şerife Şevki’nin torunu olduğunu öne sürerek sahte belgelerle KKTC kimliği alan Momen Silik, teminata bağlandı

Momen Silik'in yurtdışına çıkışı yasak
banner598
Kıbrıs’ta geçmiş tarihlerde Araplarla evlendirilen Şerife Şevki’nin torunu olduğunu söyleyerek sahte belgelerle KKTC kimlik kartı aldığı iddia edilen Suriye uyruklu Momen Silik teminata bağlanmak üzere dün yeniden Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı.
Polis, 2009 Ekim ayında zanlının hakkı olmadığı halde 2 bin dolar karşılığında KKTC kimlik kartı almak için 2 kişi ile anlaştığını söyledi. Polis bahse konu şahıslardan birinin adının tespit edildiğini, diğerinin ise isminin tespit edilemediğini söyledi.  
Polis, zanlının kimlik kartı almak için ise KKTC vatandaşı olan ve daha önceden evlenerek Ürdün’e yerleşen Şerife Şevki’nin torunu olduğunu öne sürdüğünü ve sahte belgelerle KKTC kimlik kartı aldığını kaydetti. 

40 kişi vatandaşlık aldı…
Polis, zanlının nenesi olarak tabir ettiği Şerife Şevki’ye ait sahte doğum belgesi ile yaklaşık 40 kişinin vatandaşlık aldığı yönünde tespitler olduğunu belirterek konunun detaylı olarak araştırıldığını ifade etti. Polis, zanlı aleyhine yürütülen soruşturmanın henüz tamamlanmadığını ancak etki etme olasılığının bulunmadığını belirterek uygun bir teminata bağlanmasını talep etti.
Mahkeme, yurt dışına çıkış yasağı, haftada bir gün polise giderek 

Güncelleme Tarihi: 13 Ekim 2015, 10:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473