banner564

Müdahale istiyor

Kasulidis, Türkiye aleyhindeki girişimleri AB Dışişleri Bakanları toplantısına taşıdı

Müdahale istiyor
banner598
   Rum Dışişleri Bakanı Yoannis Kasulidis, AB Dışişleri Bakanları Konseyi’nin  Lüksemburg’da gerçekleştirilen toplantısına katılarak, “Türkiye’nin, Kıbrıs’ın Münhasır Ekonomik Bölgesinde (MEB) yasadışı faaliyetlerde bulunduğunu” iddia etti. 
   Fileleftheros gazetesi, Kasulidis,  AB Dışişleri Bakanları Konseyi toplantısında Türkiye’nin, Irak ve Suriye’deki gelişmelerdeki rolünün ele alınması sırasında yaptığı konuşmada, Kürtlerin, Kobani’de kahramanca mücadele ettiğini, Türkiye’nin ise IŞİD’e yönelik desteği ve finansmanı olduğunu öne sürdü. 
   Türkiye’nin, Güney Kıbrıs’ın tek yanlı ilan ettiği MEB’deki faaliyetleriyle “Kıbrıs Cumhuriyeti”nin egemenlik haklarını en kışkırtıcı şekilde ihlal ettiğini iddia eden Kasulidis, Türkiye’nin yayınladığı NAVTEX’i  uygulamaya başladığını kaydetti.
    Kasulidis, Türkiye’nin bu faaliyetleri sebebiyle, Kıbrıs Rum tarafının, çözüm müzakerelerine katılımını ertelemek zorunda kaldığını ve Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in konuyu, 23-24 Ekim tarihlerinde gerçekleştirilecek Avrupa Konseyi toplantısında gündeme getirme niyetinde olduğunu söyledi.

Güncelleme Tarihi: 22 Ekim 2014, 10:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473