banner564

‘Müdürü emretti’

DAÜ’de 57 bin liralık vurgun davasının duruşmasında zanlı avukatı, sahte belge hazırlanmasına ilişkin şok iddiasıyla dikkat çekti:

 ‘Müdürü emretti’
banner598
Hüseyin ÇİÇEK
Gazşmağusa’da 2014 yılında meydana gelen 57 bin 914 TL’lik vurgun ile 2015 yılı içerisindeki 106 bin 786 TL’lik vurgun teşebbüsü ile tutuklanan zanlılar Hakan Çayırgan ile Timur Ercan Bodi dün yeniden mahkeme huzurundaydı. Mahkemeye meseleyi aktaran Adli Şube’de görevli polis memuru Gökhan Yıldırım, Doğu Akdeniz Üniversitesi(DAÜ) İstanbul ve Gaziantep temsilcisi olan zanlı 1 Hakan Çayırgan’ın 2014 yılı içerisinde okula kaydettirmediği halde 68 öğrenci kaydettirmiş gibi göstererek komisyon karşılığında 57 bin 914 TL parayı sahtekarlıkla temin ettiğini söyledi.
Yıldırım, yine aynı zanlının 2015 yılı içerisinde de aynı yolla 106 bin 786 TL parayı sahtekarlıkla temin etmeye teşebbüste bulunduğunu söyledi. 
Zanlı 2 Timur Ercan Bodi’nin de sahte evrak düzenleyerek Hakan Çayırgan’a yardımcı olduğunu belirten Yıldırım, zanlıların 27 Ocak 2016 tarihinden buyana poliste tutuklu olduklarını anımsattı.

10 öğrenciden ifade temin edildi
Mesele ile ilgili şu ana kadar 10 öğrenciden ifade temin edildiğini aktaran Yıldırım, tatil dönemi olması dolayısı ile bir çok öğrencinin Türkiye’de olduğunu ve  bu öğrenciler ile irtibata geçtiklerin belirtti.
Yıldırım, ifadeleri tamamlamak için süreye ihtiyaçları olduğunu ifade etti. 
Zanlıların serbest kalmaları halinde tanık ifadelerine etki etmelerinin kuvvetle ihtimal olacağını söyleyen Yıldırım, zanlıların 8’er gün süre ile poliste tutuklu kalmalarını talep etti.

Avukatlar karşı çıktı
Zanlı avukatları talep edilen tutukluluk süresine polisin doğru yönde tahkikat yürütmediğini ve varsayımlar üzerine tutukluluk talep ettiğini öne sürerek itirazda bulundu. 
Zanlı 2 Timur Ercan Bodi’nin avukatı Batur Sağlamer, müvekkilinin 2 aydan beridir okulun bu yönde bir araştırma yaptığını bildiğini ve bu güne kadar soruşturmaya en ufak şekilde etki etmediğini iddia ederek,  talep edilen 8 gün tutukluluk süresinin mesnetsiz olduğunu öne sürdü. 
Müvekkilinin, şu anda Dubai’de bulunan müdürü Tevfik Yoldaş’ın emri ile konu evrağı hazırladığını iddia eden Sağlamer, talep edilen tutukluluk süresine itiraz etti.
Huzurundaki şahadet ve beyanları değerlendiren Yargıç Banu Soyer, soruşturmanın henüz tamamlanmadığına bulgu yaparak, polise bir fırsat vermenin adil olacağı kanaatine vardığını söyledi ve zanlıların 8’er gün süre ile poliste tutuklu kalmalarına izin ve emir verdi.

Güncelleme Tarihi: 03 Şubat 2016, 10:25
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473