banner564

Müjdeler olsun

Güzelyurt Belediye Başkanı Mahmut Özçınar, Anamur suyunun Akçay ve Zümrütköy’e ulaştığını söyledi

Müjdeler olsun
banner598
Pelin YÜKSELAY
   Güzelyurt Belediye Başkanı Mahmut Özçınar, Anamur suyunun dün akşam saatlerinde Akçay ve Zümrütköy’deki depolara ulaştığını söyledi. Özçınar, “Depolarımızın dolmasıyla birlikte halkımız ilk kez Türkiye’den gelen su ile buluşacaktır” dedi.
    Herhangi bir sorunlarının olmadığını belirten Özçınar şunları kaydetti:
   “Şu an iki depomuz da Türkiye’den gelen ve güldür güldür akan su ile doluyor.  Güzelyurt’ta zaten su sorunu yoktu ancak, bu su ile birlikte daha düzenli bir akışa kavuşacaktır halkımız. Mutluyuz.“
   Tarım Bakanlığı Müsteşarı Emirali Deveci de Diyalog’a yaptığı açıklamada, Gazimağusa’ya giden eski su hattında arıza giderme çalışmalarının devam ettiğini söyledi. Hattın  çok eski olduğunu belirten Deveci şöyle dedi:
    “Su eski hatlar üzerinden verildiğinden Mağusa’ya verdiğimiz hattın birinde patlak meydana geldi. Ekiplerimiz bu patlağın giderilmesi için çalışıyor. Sorun giderildikten sonra Mağusa’ya su verilmeye devam edilecektir. Bu hat çok eski bir hat ve ne yazık ki bundan önce de bize sorun çıkartan bir hattı. En kısa sürede sorun giderilecektir. Zaten ilerleyen zamanlarda yeni hatlardan su vermeye başlayacağımızdan bu sorunumuzda ortadan kalkacaktır.”

Aydeniz:  Su hemen halka verilmeli
Öte yandan Kıbrıs Erozyonla Mücadele, Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfı (KEMA), Türkiye’den temin edilen suyun geciktirilmeden halkla buluşturulmasını istedi.
KEMA Başkanı Orhan Aydeniz yaptığı yazılı açıklamada, “siyasi tercih, maddi gelir elde etmek, kazanç veya herhangi bir nedenden dolayı, Türkiye’den gelen suyun halka verilmemesinin haklı görülemeyeceğini” kaydetti.
Suyun kazanç elde etmek için kaynak olarak görülmesinin yanlış olduğunu belirterek belediyelere eleştiride bulunan Aydeniz, “belediyelerin devlet bütçesinden her yıl 50 milyon TL sübvansiyon sayesinde tonunu 10 ile 25 kuruştan aldıkları suyu, halka 3-4 TL’den satmasının kabul edilemez olduğunu” belirtti.
Aydeniz, “Belediyelerin maddi sıkıntı içinde olması nedeniyle Anavatan’dan getirilen suyu da şimdi olduğu şekilde bedavaya yakın bir fiyattan alıp, halka fahiş kar ile satmak istemesi kesinlikle haklı görülemez” dedi.
Aydeniz, “Bütçelerindeki açığın kapatılması için, Türkiye’den getirilen sudan geçmişte olduğu düzeyde yüzde bin 200 ile 3 bin kar elde edilmek istenmesi ve bu nedenle de suyun verilmesinin engellenmesinin, halka karşı büyük bir haksızlık” olduğunu kaydetti.
Aydeniz, hükümetin ideolojik, siyasi ve/veya ekonomik nedenlerden dolayı suyun halka verilmesinin engellenmesine kesinlikle izin vermemesi gerektiğini ifade etti.

Güncelleme Tarihi: 29 Haziran 2016, 11:08
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474