banner564

‘Musluktan akmalı’

Su sıkıntısı çeken Lefkoşalılar, gereksiz tartışmaların artık son bulmasını istiyor

‘Musluktan akmalı’
banner598
Hakan YILDIRIM
Türkiye’den Kuzey Kıbrıs’a getirilen içilebilir kalitedeki suyun alış ve satış fiyatı konusunda yaşanan tartışmalar, susuzluktan kırılan, yıllardır tuzlu su tüketmek zorunda kalan vatandaşın büyük bir kısmının tepkisini çekiyor.
Belediyelerin depolarına tonu 2 lira 30 kuruştan akacak suyun vatandaşa kaç paraya verileceği henüz netlik kazanmadı. Diyalog’un Türkiye’den gelen su ve yaşanılan tartışmalar hakkında görüşüne başvurduğu vatandaşların büyük çoğunluğu yetkililere tek bir mesaj gönderdi, “tartışmayı bırakın, Anadolu suyunu bir an önce bize ulaştırın…”

“Bu su bir nimettir”
Taşkınköy Muhtarı Derviş Dizliklioğlu “Su meselesi o kadar uzadı ki artık insanlara gına geldi. Biz yıllardır tuzlu su içer, tuzlu suyla yıkanırız. Allah’a şükür ki bu su Türkiye’den geldi. Bu bir nimettir” dedi. 
Dizliklioğlu, “İleride artık savaşlar su meselesinden olacak. Su çok önemli bir olaydır. Ama maalesef artık siyasilerden midir nedir? Yıllardır su meselesi gündemde ama bir çözüm bulamadılar. Şimdi 2.30 TL’ye oradan alacaklar. Hadi bilemedin 4 TL’ye en çok 5 TL’ye verirlerse bence halk sorun çıkarmayacak. Ama şimdi kalkıp 8-10 TL’ye verirlerse halkta rahatsız olacak. Zaten halk geçim derdinde sıkıntı içinde…” diye konuştu.
 
“Tuzlu sudan usandık”
Hüseyin Hürsoylu, “Suya ihtiyacımız çok, tuzlu sudan usandık... Su geldi ama bize gelmedi. İnşallah gelir” dedi. Hüseyin Hürsoylu fiyatın pahalı olduğundan dert yandı… Hürsoylu, “Fiyatlandırması da biraz pahalı.2.00-2.30 TL’den aldığımız su şimdi herhalde 5-6 TL’den aşağı olmayacak” dedi.

“Fiyat 4-5 TL olacak! Çok pahalı”
Hüseyin İsmailoğlu, “Ortaya konan fiyatlara bakıldığında su çok pahalı. 2 buçuk lira çok pahalıydı zaten. Neden böyle oldu bilemiyorum boruların parasını da mı koydular üzerine ne yaptılar? Çünkü 2.30’a aldığı zaman belediye asgari 2 lira koyacak üzerine, kendi masraflarının çıkması için. Tahminimde suyun fiyatının 4 ya da 5 TL olacağı yönünde.”

“Lefkoşa’ya su aksın”
Orhan Erdal, “Su nihayet geliyor. Sözleşmeyi yaptılar bekliyoruz. Fiyat için sonuç ne olacak bilemiyorum. Ama Lefkoşa’nın suyu kötüdür artık gelmesini istiyoruz” dedi

“Tatlı su olsun da…”
Numan Dinçer, “Fiyat için bir şey diyemem, tatlı su olsun da her türlü alınır o zaman” diye konuştu.

“3 TL civarı olması lazım”
Mehmet Gönül de “Bence bu suyun gelmesi çok güzel oldu. Fiyatının sabit olması gerekiyor. 3 TL civarı bir fiyat olmalıdır. Gelen suyu içeceğiz de zaten” diyerek yönetenlere mesaj gönderdi.

Güncelleme Tarihi: 25 Mayıs 2016, 09:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473