banner564

“Müslümanların sorumluluğudur"

TBMM Başkanı Kahraman, "Kıbrıs'ta Türk tarafı aleyhine adaletsizce bozulan dengelerin düzeltilmesi suretiyle kalıcı ve adil bir çözüme katkıda bulunulmasını istedi

“Müslümanların  sorumluluğudur
banner598
TBMM Başkanı İsmail Kahraman Kahraman, “Kıbrıs’ta Türk tarafı aleyhine adaletsizce bozulan dengelerin bir ölçüde düzeltilmesi suretiyle kalıcı ve adil bir çözüme katkıda bulunmak, tüm Müslümanların ortak meselesi ve ortak sorumluluğudur" dedi. 
Tahran'da gerçekleştirilen İslam İşbirliği Teşkilatı Parlamento Birliği (İSİPAB) Konferansı'nda konuşan Kahraman,  kriz ve buhranlar başlamadan önce gerekli tedbirleri almanın önemine işaret etti.
Kahraman, Türkiye'nin önleyici diplomasi ve arabuluculuk konularında uluslararası farkındalığın artırılmasına önemli katkılarda bulunan "Barış için Arabuluculuk" girişimine eş-başkanlık ve İslam İşbirliği Teşkilatı Üyesi Ülkeler Birinci Arabuluculuk Konferansı'na da yine ev sahipliği yaptığını anımsattı. 
Kahraman, "İSİPAB olarak hakları ve gelecekleri için mücadele eden Müslüman toplumlara daha fazla sahip çıkmalıyız ve bu meyanda Kuzey Kıbrıs Türk Devleti adı altında gözlemci statüsüne sahip Kıbrıslı Türk kardeşlerimize karşı on yıllardır uygulanan haksız izolasyonu hep birlikte kırmalıyız. Adada Türk tarafı aleyhine adaletsizce bozulan dengelerin bir ölçüde düzeltilmesi suretiyle kalıcı ve adil bir çözüme katkıda bulunmak, tüm Müslümanların ortak meselesi ve ortak sorumluluğudur." ifadelerini kullandı. 
Kahraman, İslam İşbirliği Teşkilatı ve İSİPAB kararları doğrultusunda, Batı Trakya'daki Müslüman Türk Azınlığı ile Ege Denizi'ndeki On İkiadalar'da yaşayan Türklerin temel haklarını korumanın da herkesin görevi olduğunu söyledi. 
Yukarı Karabağ sorununun Azerbaycan'ın toprak bütünlüğü çerçevesinde çözülmesini temenni ettiklerini dile getiren Kahraman, Kırım Tatarlarının sorunlarının çözülmesinde de Müslüman ülkeler ve İSİPAB’ın daha çok destek olması gerektiğini vurguladı.

Güncelleme Tarihi: 17 Ocak 2018, 12:06
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473