banner564

Mutlu değilim

4 yıldır Meclis’te görev yapan CTP Milletvekili Dr. Hüseyin Erçal, ülkenin şeklini değişecek yasal düzenlemelerin yapılmadığını söyledi ve ekledi:

Mutlu değilim
banner598

 Aytuğ TÜRKKAN

Güzelyurt bölgesinin sevilen doktorlarından olan ve mesleğini bir yana bırakarak ülkeye hizmet etme sevdasıyla 4 yıl önce Cumhuriyetçi Türk Partisi’nden (CTP) milletvekili seçilen Dr. Hüseyin Erçal, gelinen aşamada mutlu olmadığını söyledi. 
Diyalog TV Halk Meclisi’nin  Yeşilyurt’taki  programına katılan CTP Güzelyurt Milletvekili  Dr. Erçal, halkın sorunlarını çözecek tek bir yasal çalışmanın yapılmadığını savunarak mutsuzluğunun gerekçesini şu sözlerle açıkladı: “Ben 4 yıldır meclisteyim. Mutlu değilim.. Pişman değilim ama mutlu da değilim… Gerçekleri gözlerimle görme fırsatı buldum. 3 sene komitelerde çalıştım. Bu ülkenin şeklini değişecek yasal düzenlemelerin yapılması için bodrumlarda saatlerimi harcadım. Yapısal dönüşüm programı ile ilgili yasal düzenleme yapmaya çalıştık. Ama bu memleketin şeklini değiştirecek hiç bir yasal düzenleme yapılmamıştır. UBP-DP Hükümeti 20 aydır hükümettedir ve bu ciddi yasaların hiç birisini komitelerde görüştürme ve yasallaştırma niyetinde değillerdir.” 

“Ülkenin paralarını çarçur ediyorlar”
Hüseyin Erçal, ülkenin yapısını değiştirecek yasaların başında kamu reformu olduğunu ifade ederek, hükümetin bu yasayı geçirmeme sebebinin devlet olanaklarını kendi yandaşlarına sunmak olduğunu ileri sürdü.
Erçal konuşmasının devamında şunları aktardı: “Mesela Kamu Görevlileri Yasası. Neden yapmıyorlar, neden geçirmiyorlar bu yasayı? Çünkü kendi yandaşlarını en  üst düzeyde görevlendirip bu ülkenin paralarını çar çur etmek için. Ama Güzelyurt Lefke ana yolunu yapmak için istimlak paralarını bulamıyoruz. Artık bu ülkenin insanı olarak bizler,  bir devlet yaratıp sahip çıkmalıyız. Bugün devletin imkanları birilerine peşkeş çekiliyor. İhaleleri görüyoruz neler oluyor. Böyle bir hükümet etme anlayışı maalesef ki yaratmışız! Bu ülkeyi yöneten bir kurumun üyesi olarak gerçekleri söylüyorum.

Güncelleme Tarihi: 12 Ekim 2017, 10:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474