banner564

Nabız yokladı

Elizabeth Spehar, Kıbrıs sorunu hakkında Anastasiadis’in ardından Akıncı ile de görüşme yaptı

Nabız yokladı
banner598
Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Güney Kıbrıs’ta yapılan başkanlık seçimlerinin ardından, Birleşmiş Milletler Genel Sekreterinin Kıbrıs Özel Temsilcisi ve Kıbrıs’taki Birleşmiş Milletler Barış Gücü Misyon Şefi Elizabeth Spehar’ı ilk kez kabul etti.
Cumhurbaşkanlığı ve BM’den bazı yetkililerin de hazır bulunduğu dünkü görüşme yaklaşık  bir saat sürdü.
Spehar, görüşmeden çıktıktan sonra basına yaptığı açıklamada, Akıncı ve bazı çalışma arkadaşlarıyla iyi bir görüşme gerçekleştirdiklerini, görüşmede adadaki son durumu ve  Güney’deki seçimlerin ardından Güney Kıbrıs Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis ile gerçekleştirdiği görüşmeyi, Anstasiadis’in müzakerelerin nasıl ileriye götürülebileceği yönündeki görüşlerini konuştuklarını ifade etti.
Spehar, “Bunlar her iki tarafla yapılan ön görüşmeler, biz BM olarak yardım etmeye hazır olmaya devam edeceğiz” dedi.

Özersay’ı da ziyaret etti
Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Temsilcisi ve Kıbrıs’taki Birleşmiş Milletler Barış Gücü Misyon Şefi Elizabeth Spehar dün Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay’ı da ziyaret etti.
Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Dışişleri Bakanlığı’nda yer alan görüşmede, Dışişleri Bakanlığı yetkilileri ile BM’den bazı yetkililer de hazır bulundu.
Bir buçuk saat süren görüşmede, Kıbrıs’taki son gelişmeler ele alındı.

Akıncı, ortak canlı yayınına konuk oluyor
Öte yandan Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, yarın akşam Kıbrıs Türk televizyonlarının ortak canlı yayınına konuk oluyor.
Elde edilen bilgiye göre, Akıncı, 20.30-22.00 saatleri arasında gerçekleşecek yayında güncel gelişmelerle, iç ve dış konulara ilişkin soruları yanıtlayacak.

Güncelleme Tarihi: 28 Şubat 2018, 12:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473