banner564

Narenciye üreticileri meclis önünde eylem yaptı

Meclis önünde eylem yapan ve güvenlik duvarını aşan narenciye üreticilerinin başkanı Ali Alioğlu, 19 milyonluk alacağın 25 gün içinde ödenmesi için Başbakan’dan söz aldı

Narenciye üreticileri meclis önünde eylem yaptı
banner598
   Eski KTHY çalışanlarının açlık grevi yaparak başarıya ulaşmalarının ardından, devletten 19 milyon TL tutarında alacağı bulunan narenciye üreticileri dün başarılı bir eylem gerçekleştirdi.
   Güzelyurt’tan kamyon ve iş araçlarıyla  Meclis önüne gelen ve eylem düzenleyen üreticiler, güvenlik çemberini aşarak meclis avlusuna girmeye çalıştı.  Narenciye Üreticileri Birliği Başkanı Ali Alioğlu, polisle çatışma pahasına güvenlik bariyerini aşarak Meclis’in bahçesine girdikten kısa bir süre sonra Başbakan Özkan Yorgancıoğlu ile görüşmeyi ve ödeme konusunda taahhüt almayı başardı. Üreticiler, Alioğlu’nun başarısını alkışlarla kutlayarak “hak verilmez alınır”dedi.

Kaynak yaratınız
   Görüşme sırasında Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, sorunun 15-20 gün içerisinde çözülmesi için çalışacaklarını söyledi. 
    Ali Alioğlu ise konuşmasında, beklentilerinin haklarını almak olduğunu söyledi. Ağaoğlu, “Bize kaynak bulacağız demeyin yaratın” dedi.
    Başabakan Yorgancıoğlu ile üreticilerin görüşmesi daha sonra basına kapalı gerçekleşti.
   Narenciye Üreticileri Birliği Başkanı Ali Alioğlu, Başbakan Özkan Yorgancıoğlu ile gerçekleştirdikleri görüşme sonrasında, üreticilerin alacaklarının 15 Aralık tarihine kadar ödeneceği konusunda taahhüt aldıklarını belirterek, Cumhuriyet Meclisi önündeki eylemi sona erdirdiklerini açıkladı.
   Alioğlu, “16 Aralık’a kadar alacaklarımız bize ödenmezse daha güçlü geleceğiz” dedi. Üreticiler, eylem sonrasında, iş araçları ile Meclis’in önünden ayrıldı.

Güncelleme Tarihi: 21 Kasım 2014, 10:26
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473