banner564

Ne olacak sonumuz?

Pertev Paşa Mahallesi Muhtarı Arif Cüce, yıllardır verildi, verilecek polemiği yaşayan Maraş’a bölge insanının da yatırım yapmaktan çekindiğini söyledi

Ne olacak sonumuz?
banner598
Hüseyin ÇİÇEK
Gazimağusa’daki Pertev Paşa Mahallesi Muhtarı Arif Cüce, bölgelerindeki en büyük sorunun şu an itibarı ile susuzluk olduğunu söyledi.
Gelmiş geçmiş tüm hükümetlerin Maraş bölgesine hiçbir yatırım yapmadığından yakınan Cüce, yıllardır verildi, verilecek polemiği yaşayan Maraş’a bölge insanının da yatırım yapmaktan çekindiğini söyledi. “Ne olacak bizim sonumuz” diye soran Cüce, Maraş bölgesinin ciddi bir ev ihtiyacı olduğunu vurguladı. Cüce, bölgeye sosyal konut veya belediye evleri inşa edilmesi gerektiğini savundu. Seçimler bittikten sonra birkaç bölge milletvekili hariç hiçbir siyasının bölgeye uğramadığını belirten Cüce, siyasileri sadece seçim zamanı değil her zaman bölgede görmek istediklerini söyledi.
Son zamanlarda bir hafta boyunca çeşmelerden suların akmadığı günler gördüklerini belirten Cüce, belediye başkanının kendilerine yeni bir kuyu açtığını söylediğini dile getirerek umutla sorunun çözülmesini beklediklerini ifade etti.
Mağusa Gelişim Akademisi’nin Maraş bölgesindeki binası açılacağı zaman, çocuk parkının kaldırıldığını belirten Cüce, bina biter bitmez yeni bir çocuk parkının oluşturulacağı sözünün kendisine verildiğini ancak 3 yıldır tek bir çivi çakılmadığını söyledi. 
Çocukların 3 yıldır parktan mahrum bırakıldığını aktaran Cüce, bir an önce yeni bir çocuk parkının yapılmasını istedi.

İlkokul önündeki yaya geçidi çizgileri soldu
Mahallesinin temizlik ve aydınlatma ile ilgili bir sorunu olmadığını aktaran Cüce, yaya geçidi gerektiren yerlerin bulunduğunu, ayrıca mahallede bulunan Şehit Osman Ahmet ilkokulu önündeki yaya geçidi çizgilerinin yenilenmesi gerektiğini anlattı. 

Mahallemizde işsiz var ancak yetişme tarzları da önemli
Mahallesinde işsiz gençlerin bulunduğunu belirten Cüce, ancak bunu biraz da yetişme tarzına bağladığını ifade etti. Elinde mesleği olan bir kişinin işsiz kalmayacağına inandığını söyleyen Cüce, “işsizlik ülkemizin sorunu olabilir ancak bir kişinin elinde yapabileceği bir mesleğinin de olması şart” şeklinde konuştu.

Ekonomik yönde bir zayıflama var
Mahallesinde ikamet eden insanların geçmiş yıllara göre ekonomik olarak bir düşüş içerisinde olduğunun gözlemlendiğini anlatan Cüce, bunu son zamanlarda hızla yükselen dövize bağladığını belirtti.
 
Maraş’a tek bir çivi çakılmadı
Gelmiş geçmiş tüm hükümetlerin Maraş bölgesine hiçbir yatırım yapmadığından yakınan Cüce, yıllardır verildi, verilecek polemiği yaşayan Maraş’a bölge insanının da yatırım yapmaktan çekindiğini söyledi. Maraş bölgesinin ciddi bir ev ihtiyacı olduğunu vurgulayan Cüce, bölgeye sosyal konut veya belediye evleri inşa edilmesi gerektiğini savundu. Seçimler bittikten sonra birkaç bölge milletvekili hariç hiçbir siyasının bölgeye uğramadığını belirten Cüce, siyasileri sadece seçim zamanı değil her zaman bölgede görmek istediklerini söyledi.

Uyuşturucu ile mücadele
Maraş bölgesinde yaygınlaşan uyuşturucu kullanımı ile ilgili olarak Maraş Birlik ve Dayanışma derneğinin çözüm için bir takım çalışmalar yaptığına değinen Cüce, bu sorunla mücadeleye devam edeceklerini kaydetti.

Güncelleme Tarihi: 13 Ağustos 2015, 09:19
YORUM EKLE
YORUMLAR
nihat
nihat - 9 yıl Önce

muhtarımız haklı

SIRADAKİ HABER

banner471

banner473