banner564

‘Ne yaptığımı bilimiyorum’

Sabahın 6’sında garip hareketler yapan Emeka, polis aracına tekme atıp, tutuklandıktan sonra savunmaya geçti:

‘Ne yaptığımı bilimiyorum’
banner598
Çiğdem AYDIN
Lefkoşa Adli Şube Ekipleri’ni dün sabaha karşı arayan vatandaşlar,  Afrikalı bir erkeğin garip hareketler yaptığı ve ortalıkta dolaştığına dair şikâyetçi oldu. Aldıkları şikâyet üzerine Lefkoşa’daki Bolu sokağa giden polis ekipleri ummadıkları bir hareketle karşılaştı. Polisi gören zanlı Johnbosco Emeka İke, koşarak polis aracının üstüne çıktı ve ön camına tekme atarak kırdı.
Olay esnasında alkol tesiri altında olduğu açıklanan zanlı polis tarafından gözaltına alınarak dün teminat talebi ile Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı. 

Mahkemede ‘pişmanım’ dedi
Duruşmada 06.50 sıralarında alınan ihbar üzerine gittikleri Bolu sokakta bulunan zanlının polisi görünce koşarak aracın üstüne çıktığı ve tekme atarak ön camı kırdığı belirtildi. Polis, zanlının gözaltına alındığını ve yapılan ölçümde 24 promil alkollü olduğunu belirlediklerini söyledi. Zanlının KKTC’de üniversite eğitimi gördüğünü, zanlı aleyhine kasti hasar davası getirildiğini kaydeden polis, davasında hazır olması için teminata bağlanmasını talep etti.
Mahkeme, yurt dışına çıkış yasağı ve haftada bir gün polis karakoluna giderek imza atması şartı ile zanlının tutuksuz yargılanmasına karar verdi. Duruşmada söz hakkı alan zanlı ise pişman olduğunu, olay esnasında yaptığının farkında olmadığını iddia etti.

Güncelleme Tarihi: 03 Mart 2015, 15:14
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474