banner564

Neden toplumu uyarmadı?

Birikim Özgür, eski eserlerle ilgili fonun bütçeye devrilmesine tepki gösteren Cumhurbaşkanı Akıncı’yı eleştirdi

Neden toplumu uyarmadı?
banner598
Mert ÖZDEŞ
Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu’nda kürsüye çıkarak Kamu Burcuna yönelik konuşan CTP Milletvekili Birikim Özgür, Türkiye ile imzalanan protokollerde reformlar için ayrılan fonların kullanılamamasını eleştirtirdi. 
Özgür, “Hibe ve kredilerle ilgili hem iktidarın hem de muhalefetin çok ciddi bir hassasiyetle çalışması gerektiğini düşünüyorum. 2016’da 928 Milyon TL’lik hibenin sadece yüzde 54’ünü, kredilerin ise yüzde 46’sını kullanabilmişiz. Toplamda 675 Milyon TL’yi kullanamamış olduk” dedi. 2016 yılında altyapı ve eski eserlere ayrılan 433 milyonluk hibenin sadece yüzde 34’ünün kullanılabildiğine dikkat çeken Özgür, eski eserlerle ilgili fonun bütçeye devrilmesine tepki gösteren Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’yı da vizyonsuzlukla eleştirdi.

Neden toplumu uyarmadı?”
Cumhurbaşkanı Akıncı’nın eski eserlerle ilgili kaygılı olduğunu açıkladığını belirten Özgür, “Peki bu 287 Milyon TL’nin kullanılamayışıyla ilgili hiç mi endişesi yoktu Sayın Cumhurbaşkanı’nın? Bu konuda topluma hiç mi uyarıda bulunma ihtiyacı hissetmedi? Sayın Akıncı, 2 Milyon TL’lik fon için ortalığı ayağa kaldırma çabası içindedir. Bu vizyonsuzluktur” dedi. 

“Verimsizlik var”
Özgür, Cumhurbaşkanı Akıncı’ya yönelik ‘vizyonsuzluk’ eleştirisine tepki gösteren TDP Girne Milletvekili Zeki Çeler’i ise şöyle yanıtladı:
“Cumhurbaşkanı’nı savunma ihtiyacınıza saygı duyuyorum. Benim bahsettiğim husus çok açıktır. 287 Milyon TL’lik hibe kaynağı kullanmadık. Ortada çok ciddi bir verimsizlik söz konusudur. Ve bizim bu kaynakları etkin ve verimli nasıl kullanabileceğimize ilişkin çok ciddi tartışmalar yapmamız gerekebilir. Bu bağlamda muhalefet yapmanızı saygıyla karşılarım.” 

“İddialıyım”
Özgür, Cumhurbaşkanı Akıncı’nın vizyonsuzluğu konusunda iddialı olduğunu vurguladı. Özgür, “Kusura bakmayın. Eğer reform kapsamında 2 Milyon TL’lik fon sırf bütçeye aktarıldı diye, yani ‘devlet içinde devlet’ olgusunu bu ülkede ortadan kaldırmak adına bir adım atıldı diye Cumhurbaşkanı popülizm yaparsa, diğer taraftan yüz milyonlarca TL’lik kaynaklar heba edilirken bu konuda hiçbir uyarıda bulunma ihtiyacı hissetmezse, kimse kusura bakmasın ama bu vizyonsuzlukla açıklanabilecek husustur” diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 15 Mart 2017, 10:37
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473