banner564

“Nefes bile alamıyoruz”

Gazimağusa Limanı’nda çalışanlar, açıkta yapılan sandal tamiratından çevreye yayılan tozlar nedeniyle sağlıkların risk altında olduğunu söylüyor

“Nefes bile  alamıyoruz”
banner598
Hüseyin ÇİÇEK
Gazimağusa Limanı’nda açık alanda yapılan sandal tamiratları çalışanların tepkisine neden oldu. Diyalog muhabirini arayan bazı liman çalışanları, sandalların zımparalandığı sırada çevreye yayılan tozların kendilerinde büyük bir rahatsızlık yarattığını söyledi.
Konu sandal tamiratlarının hem trafiği engellediğini hem de tamirat sırasında çıkan pisliklerin çevreyi ve denizi kirlettiğini belirten çalışanlar, özellikle tamirat yapılan bölümün çevresinde çalışanların ciddi şekilde kanserojen maddeye maruz kaldığını savundu. 
Çalışanlar, konuyu defalarca Çevre Dairesine bildirdiklerini ancak bir önlem alınmadığını aktardı.

“Tamir yapanlarla bir sıkıntımız yok”
Konu sandal tamiratlarını gerçekleştiren balıkçılarla bir sıkıntılarının olmadığını, onların da kendilerine gösterilen yerde tamirat yapmak zorunda olduklarının bilincinde olduklarını belirten çalışanlar, sorumluluğun tamirat için konu yeri balıkçılara gösteren Liman Başkanlığında olduğunu ifade etti. 
Liman girişinde ambarların arkasında tamirat için uygun bir yer olduğunu belirten çalışanlar, konu tamiratlar için balıkçıların o bölgeye yönlendirilmesini istedi.

Ali Gül: Üstü kapalı bir yer yapsınlar
Konu ile ilgili Diyalog muhabirine konuşan balıkçılardan Ali Gül, kendilerinin de çevreye toz yayılmasını istemediklerini, ancak kendilerine de Liman Başkanlığı tarafından yer olarak konu bölgenin verildiğini söyledi. 
Kendilerinin konu bölgeyi bir gün de kullansa bir ayda kullansa aynı parayı ödemek zorunda olduklarına dikkat çeken Gül, buna ilaveten elektrik parası da ödediklerini belirterek masraflarının büyük olduğunu dile getirdi. 
Gül, tamiratlar için üstü kapalı bir yer inşa edilmesi halinde sorunun çözüleceğine inandığını belirtti.

Güncelleme Tarihi: 30 Mayıs 2016, 09:19
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473