banner564

Nefes kesen tatbikat

Cumhurbaşkanı Akıncı, Alevkayası’na giderek Alo 199’u arayıp yangın ihbarında bulundu

Nefes kesen tatbikat
banner598
Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı dün Alevkayası bölgesine giderek 199 Alo Yangın Hattı’nı arayıp yangın ihbarında bulunmasıyla yangın tatbikatı başlattı.
Cumhurbaşkanı Akıncı’nın çağrısı üzerine haziran ayında Cumhurbaşkanlığı’nda ilgili kurum ve kuruluşların katılımıyla gerçekleşen yangın toplantısında, Cumhurbaşkanlığı’nın vereceği talimatla koordinasyon merkezlerini de içerecek şekilde, önceden bilinmeyen, gerçek bir yangın varmış gibi tatbikat yapılması kararlaştırılmıştı.
Cumhurbaşkanlığı’ndan verilen bilgiye göre, Cumhurbaşkanı Akıncı, bu karar doğrultusunda başlattığı tatbikat sırasında Sivil Savunma Teşkilatı, arama kurtarma ekipleri, Orman Dairesi, itfaiye servisleri ve yangın araçları, kaymakamlık, bölgeye yakın belediyeler, polis teşkilatı ve sağlık ekiplerinin ihbara müdahale sürecini ve müdahale süresini yerinde inceledi. 
Cumhurbaşkanı, tatbikat boyunca yetkililerden çalışmaları ve kriz merkezi oluşturulması hakkında bilgi aldı.
Cumhurbaşkanı Akıncı, tatbikatın ardından yaptığı açıklamada, 1995 yılında KKTC’de yaşanan büyük yangın felaketini hatırlatarak, bu yıl içinde Güney Kıbrıs’ta Trodos dağlarında yaşanan yangın olayının ardından tek bir ağacın bile ne kadar önemli olduğunun bir kez daha hatırlandığına vurgu yaptı. 
Cumhurbaşkanı Akıncı, Alevkayası’nın korunması gereken en önemli güzelliklerden biri olduğu için burayı tatbikat için seçtiğini söyledi ve bölgenin 1995 yangınından kurtarılabilen nadir ormanlık alanlardan biri olduğuna dikkat çekti.

Güncelleme Tarihi: 26 Ağustos 2016, 09:37
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474