banner564

Nevruz kutlamalarında ortam gerildi

İskeledeki Nevruz kutlamalarında polisin uyarılarına karşın yasa dışı örgüt propagandası yapanlardan 6sı gözaltına alındı, 3ü bugün mahkemeye çıkarılacak

Nevruz kutlamalarında ortam gerildi
banner598

Hüseyin ÇİÇEK
Nevruz bayramı kapsamında dün İskele Belediyesi Piknik alanında çok sayıda katılımın olduğu kutlamalarda istenmeyen bazı olaylar yaşandı. 'Polisin görevine engel olduğu' gerekçesiyle 6 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan zanlılardan üçünün bugün İskele’de mahkemeye çıkarılması bekleniyor. Her yıl geleneksel olarak Nevruz Tertip komitesi tarafından düzenlenen etkinlikte bazı kişilerin yasa dışı terör örgütü leyhine hareketlerde bulunması üzerine polis olaya müdahale etmek zorunda kaldı.

Polis elektriği kesti
Elde edilen bilgilere etkinliği, Doğu ve Güney Doğu Kültür Derneği ile Pir Sultan Abdal Kültür Derneği’nden oluşan Nevruz Tertip Komitesi düzenledi.
Polis etkinlikte hiçbir şekilde terör örgütü lehine slogan atılmasına ve bu yönde pankart açılmasına izin vermedi.
Nevruz kutlaması sırasında terör örgütü lehine müzik çalınması ve slogan atılması üzerine polis bir süreliğine elektrik akımını kesti. Bunun üzerine kısa süreli bir gerginlik yaşandı.

Beşevler, kalabalığı sükûnete çağırdı
Daha sonra İskele Polis Müdürü Ahmet Beşerler devreye girdi.
İlk olarak kalabalığa hitap ederek onların bayramlarını kutlayan Beşerler, gerilime gerek olmadığını söyledi. Etkinliğe katılanların istedikleri gibi bayramlarını kutlayabileceklerini belirten Beşerler, ancak terör örgütü lehine müzik çalınması ve slogan atılmasına müsaade etmeyeceklerini vurguladı.

Nevruz ateşi yakıldı
Bunun yerine getirilmesinin ardından alana yeniden elektrik verildi ve çalan müzikler eşliğinde halaylar çekildi. Daha sonra Nevruz ateşi yakıldı.
Polisin sıkı şekilde önlem aldığı kutlamalarda, polisin görevine engel olmak isteyen ve slogan atan 6 kişi gözaltına alındı.

Polis kuş uçurtmadı
İskele polisinin yanı sıra diğer bölgelerdeki takviye ekiplerinde gelmesiyle çok sayıda polis mensubu gün boyunca gerek kutlama alanında gerekse kutlama alanı çevresinde kuş uçurtmazken, piknik alanına giren herkesi didik didik aradı.

Başbakan, kamuoyunu bilgilendirdi
Başbakan Tufan Erhürman dün akşam saatlerinde kişisel facebook hesabından bir açıklama yaparak kamuoyuna bilgi verdi.
Erhürman açıklamasında, “İskele Piknik alanındaki Nevruz kutlamaları sırasında çıkan olaylar konusunda gün boyu Polis Genel Müdürümüz Sayın Süleyman Manavoğlu ile irtibat halinde olduk. Saat 18.00 itibarıyla da Sayın Manavoğlu ile Başbakanlık'ta yüz yüze bir görüşme gerçekleştirdik. Gün içinde biri KKTC vatandaşı olmak üzere sekiz kişi çeşitli sebeplerle göz altına alınarak İskele Polis Karakolu'na götürüldü. Bunlardan kitap dağıtma gerekçesiyle gözaltına alınan iki kişi, aleyhlerinde herhangi bir dava okunmaksızın serbest bırakıldı. Geriye kalan altı kişi polise çeşitli derecelerde mukavemet ettikleri gerekçesiyle göz altına alındı. Bunlardan daha hafif derecede mukavemet ettiği saptanan üçünün, aleyhlerinde dava okunarak akşam itibarıyla serbest bırakılması bekleniyor” dedi.
Başbakan Erhürman daha ağır fiili mukavemet dolayısıyla gözaltına alınan üç kişinin ise bugün sabah mahkemeye çıkarılacağını belirtti.

Güncelleme Tarihi: 19 Mart 2018, 11:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474