banner564

Neye uğradığını şaşırdı

Zulada sakladığı uyuşturucu maddeyi almaya giden Ahmet Yüksel, pusuda bekleyen Narkotik Şube ekipleri tarafından yakalandı

Neye uğradığını şaşırdı
banner598
Hüseyin ÇİÇEK
Gazimağusa’da önceki gün kendilerine gelen ihbarı değerlendiren Narkotik Şube ekipleri, Bedi’s bölgesinde bir poşete zulalanmış halde 30 gram uyuşturucu madde buldu. Uyuşturucu maddenin sahibini tespit için pusu görevine başlayan Narkotik Şube ekipleri, kiralık bir araç ile gelen ve araçtan inerek uyuşturucu maddeyi alan Ahmet Yüksel ile aracın sürücüsü Erhan Gür’ü gözaltına aldı.
Zanlılar dün tutukluluk talebi ile mahkemeye çıkarıldı.
Mahkemeye meseleyi aktaran Narkotik Şube’de görevli polis memuru Hasan Derman, 10 Ekim 2017 tarihinde aldıkları bir ihbarda, Gazimağusa’da, Bedi’s bölgesinde, Venüs Otel yakınlarında uyuşturucu madde olduğunu öğrendiklerini aktardı.
Olay yerinde yapmış oldukları kontrolde, toprak yol kenarında bulunan çalılıkların altında, bir poşet içerisinde zulalanmış halde 30 gram ağırlığında “sentetik cannabinoid” türü uyuşturucu madde bulduklarını anlatan Derman, bölgede pusu görevine başladıklarını ifade etti.

Erhan dur ihtarına uymadı
Derman, pusu görevine başlamalarından yaklaşık 5 saat sonra zanlı 1 Ahmet Yüksel ile Zanlı 2 Erhan Gür’ün bölgeye geldiğini söyledi.
Araçta yolcu olarak bulunan zanlı 1 Ahmet Yüksel’in, araçtan inip içerisinde uyuşturucu bulunan poşetlerin yanına giderek konu uyuşturucu maddeleri tasarrufuna aldığı esnada suçüstü tespit edilerek gözaltına alındığını anlatan Derman, araç sürücüsü olan  zanlı 2 Erhan Gür’ün ise polisin dur ihtarına uymayarak kaçtığını aktardı.
Derman, kaçan zanlının takip sonucu Bedi’s çemberinde yakalanarak gözaltına alındığını söyledi.

Süreye ihtiyaç var
Soruşturmanın henüz yeni başladığına ve emare olarak alınan uyuşturucu maddeler ile poşetlerin incelemeye gönderileceğini belirten Derman, ayrıca alınması gereken ifadeler olduğunu da ifade ederek mahkemeden süre talep etti.

Yüksel: Mal benim, arkadaşı boşuna yakmayın
Mahkemede söz alan zanlı 1 Ahmet Yüksel, konu uyuşturucu maddelerin kendisine ait olduğunu belirterek, “mal benim, boşuna diğer arkadaşı yakmayın, çocuğun haberi bile yoktu, kendisine beni oraya götürmesini söyledim, ancak orada uyuşturucu olduğunu bile bilmiyordu” şeklinde konuştu.

“Dayaktan anlatmaya fırsatım olmadı…”
Yargıç Gökhan Asafoğulları’nın, polise de aynı beyanlarda bulunup bulunmadığını sorması üzerine Yüksel, “dayak yemekten anlatmaya fırsatım olmadı” diyerek darp edildiğini iddia etti.

Doktor kontrolünden geçirilecekler
Huzurundaki şahadet ve beyanları değerlendiren Yargıç Gökhan Asafoğulları, soruşturmanın salimen yürütülmesine olanak sağlamak amacı ile zanlıların ikişer gün polis nezaretinde tutuklu kalmasına izin ve emir verirken, zanlı Ahmet Yüksel’in iddialarının çok ciddi olduğuna vurgu yaparak, her iki zanlının da doktor kontrolünden geçirilmesine direktif verdi.

Güncelleme Tarihi: 12 Ekim 2017, 10:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474