banner564

O bir kahraman

Bektaş Gıda Pazarı’nın 160 bin lirasını bankaya yatırmak için yola çıkan Zehra Özay’ın boğazına bıçak dayayıp, elindeki çantayı almaya çalışan maskeli 3 soyguncu, kan döktü ama başaramadı

O bir kahraman
banner598
Melin DOBRAN
  Bektaş Gıda Pazarı’nda çalışan Zehra Özay, dün 160 bin Türk Lirası’nı bankaya yatırmak için yola koyuldu. Önceden plan yapıp yolda pusu kuran ve Zehra Özay’ın elindeki çantayı almak için boğazına bıçak dayayan maskeli 3 soyguncu amacına ulaşamadı.
  Zehra Özay, yerlerde sürünerek, elindeki çantayı soygunculara kaptırmadı. Polis, kısa süre içinde Orçun Coşkun, Hasan Yüksel Soyder ve Nebi Kansu’yu yakaladı. Diyalog muhabirinin elde ettiği bilgiye göre, olay sonrasında hastaneye kaldırılan Zehra Özay gerekli müdahalenin ardından taburcu edilerek evine gönderildi.
İddialara göre, Orçun Coşkun, Hasan Yüksel Soyder ve Nebi Kansu günler öncesinden plan yaparak Girne’de gündüz vakti soygun girişiminde bulundu.
Bektaş Gıda Pazarı’nda çalışan Zehra Özay’ın bankaya para yatıracağını bilen üç kafadar, çantayı almak için pusuya yattı.
Zanlılardan Kansu, aracında hareket etmek üzere olan Özay’ın boynuna bıçağı dayadı ancak direnen Özay çantayı bırakmadı. 

Canını hiçe saydı…
Canını hiçe sayarak direnen Zehra Özay, zanlı Kansu tarafından metrelerce yerde sürüklenmesine rağmen içerisinde 160 bin TL olan çantayı elinden bırakmadı.
Parayı alamadan kaçan üç zanlıdan Orçun Coşkun ile Hasan Yüksel Soyder yakalanarak dün Girne’de mahkemeye çıkarıldı.
İddialara göre, Bektaş Gıda Pazarı sahipleri ile yakın olan zanlı Soyder, belirli zamanlarda bankaya para yatırıldığını biliyordu. Son olarak Pazartesi günü bankaya para yatırılacağını öğrenen Soyder, diğer zanlılar Kansu ve Orçun ile plan yaptı. 

Kar maskeli soygun girişimi…
Olay günü saat 10.00 sıralarından itibaren market yakınlarında pusu kuran üç zanlı 45 dakika bekledikten sonra harekete geçti. Özay’ın elinde para dolu çanta ile çıktığını gören zanlı Kansu başına kar maskesi geçirerek marketin yan kısmında aracına binip harekete hazırlanan Özay’ın boynuna bıçağı dayadı. Parayı isteyen Kansu, Özay’ın direnmesi sonucu amacına ulaşamadı. Çantayı çeken ve Özay’ın aracından düşüp yerde sürüklenmesine neden olan Kansu, yakınlarda faaliyet gösteren bir şirketin çalışanları tarafından kaçması engellendi. Zanlı Kansu’yu yakalayan şirket çalışanları soygun girişiminde bulunduğu gerekçesi ile dayak attı. 

Coşkun’un fendi herkesi yendi…
O esnada oraya gelen zanlı Coşkun, polisi tanıdığını ve Kansu’yu polise teslim edeceğini söyleyerek şirket çalışanlarının ellerinden aldı. Zanlı Kansu ile Coşkun Alayköy’e kaçarken zanlı Soyder Girne’de kaldı. Olayla ilgili soruşturma başlatan polis, zanlı Coşkun’u Alayköy’de Kansu’nun evinde tespit ederek yakalarken, zanlı Soyder ise Girne’de tutuklandı. 

Kansu Rum tarafına mı kaçtı?
Tüm aramalara rağmen bulunamayan zanlı Kansu’nun Rum tarafına kaçtığı iddia edildi.
Yakalanan Soyder ile Coşkun dün tutuklama talebi ile Girne’de mahkemeye çıkarıldı. Polis, 24 Ağustos saat 10.55 sıralarında Şht. İsmet Yılmaz Sokak üzerinde meydana gelen soygun girişiminde, zanlı Nebi Kansu’nun, Zehra Özay’ın bankaya yatırmak için yanında bulundurduğu Bektaş Gıda Pazarı’na ait içerisinde 160 bin TL olan çantayı almak için, 22 santim uzunluğundaki bıçağı CP 556 plakalı aracında olan Özay’ın boğazına dayadığını ve çantayı almaya çalıştığını söyledi. Polis, Zehra Özay’ın direnmesi üzerine Nebi Kansu’nun çantayı çekerek, Zehra Özay’ı yere düşürüp, yerde sürükleyerek darp ettiğini açıkladı. Zanlının çevre sakinlerinin müdahale etmesi sonucu herhangi bir şey çalmadan suç ortakları zanlı Soyder ve zanlı Çoşkun ile birlikte ön plakası sökülmüş MH 799 plakalı araçla kaçtıklarını kaydeden polis, zanlı Çoşkun’un Alayköy’de zanlı Nebi Kansu’ya ait evde tespit edildiğini, zanlı Soyder’in ise Girne’de tespit edilerek yakalandığını belirtti. 

Gönüllü ifade verdiler…
Polis, her iki zanlının da gönüllü ifade vererek suçlarını kabul ettiğini söyledi. Zanlı Kansu’nun ise tüm aramalara rağmen bulunamadığını kaydeden polis, zanlılar hakkındaki soruşturmanın yeni başladığını, aranan şahsın henüz bulunmadığını belirterek teminata bağlanmalarını talep etti.
Mahkemede söz hakkı alan zanlılar tutuklu kalmak istemediklerini ifade ederek, “Bizim kimsemiz ve gelen gidenimiz yok. Bir gündür polis bize sadece yarım sandviç verdi. Ayrıca Nebi Kansu Rum tarafına kaçtı, onu bulmak için bizi tutmasınlar” şeklinde konuştu. Kıdemli Yargıç Fügen Ulutekin, soruşturmanın sürdüğüne vurgu yaparak zanlıların 3 gün süre ile tutuklu kalmalarına karar verdi.

Güncelleme Tarihi: 26 Ağustos 2015, 10:05
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474