banner564

“O bunu hak etmiyor”

Ertuğruloğlu, Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş’ın mezarının, anıta dönüştürülememiş olmasının kabul edilemez olduğunu söyledi

“O bunu hak etmiyor”
banner598
Ulaştırma Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu, Rauf Raif Denktaş ve Düşüncelerini Yaşatma Derneği Genel Başkanı Latif Akça ve beraberindeki heyeti kabul etti.
Tahsin Ertuğruloğlu, Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş’ın mezarının, olması gereken şekliyle bir anıta dönüştürülememiş olmasının kabul edilemez olduğunu belirtti. 
Ertuğruloğlu, Denktaş’ın Kıbrıs Türk Halkının Varoluş Mücadelesi Lideri Dr. Fazıl Küçük’ten sonra davanın lideri ve sembolü olduğunu belirterek, “Böylesi bir lidere hak ettiği muameleyi tam olarak yerine getirdiğimizi söyleyemiyorum maalesef” ifadesini kullandı. 
Ertuğruloğlu, “Kurucu Cumhurbaşkanı Denktaş Bey’le beraber çalışma şerefine nail olan, O’nun Kıbrıs konusundaki büyüklüğünü, öngörüsünü, mücadeleciliğini teke tek yaşayan birisi olarak, bugün böylesi bir derneğin varlığını ve çalışmalarını görmekten tabii mutluyum. Ama kanımca, Kıbrıs Türk halkı olarak, Kurucu Cumhurbaşkanı Denktaş Bey’e yönelik çok daha fazla hizmet yapma bilinci ve sorumluluğu ile hareket etmemiz gereğine de inanıyorum” ifadesini kullandı. 
Rauf Raif Denktaş ve Düşüncelerini Yaşatma Derneği Genel Başkanı Latif Akça da, Ulaştırma Bakanı Ertuğruloğlu’na nezaket ziyaretinde bulunarak başarılar dilediklerini iletti. 
Latif Akça, ziyarette, Bakan Ertuğruloğlu’na, Rauf Denktaş’ın portresinin işlendiği küçük duvar halısı takdim etti. 

Türkiye Bilişim Derneği heyetini kabul etti
Ulaştırma Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu, “17. Kamu Bilişim Platformu” toplantısı için KKTC’de bulunan Türkiye Bilişim Derneği heyetini kabul etti.
Ulaştırma Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, Türkiye Bilişim Derneği Yönetim Kurulu Başkanı İlker Tabak başkanlığındaki heyet, Girne’de bugün başlayacak olan toplantıyla ilgili Ulaştırma Bakanı Ertuğruloğlu’na bilgi verdi.

Güncelleme Tarihi: 16 Ekim 2015, 10:06
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473