banner564

“Öğrenciler okula gidemedi”

Yeni eğitim yılının ilk gününde basın toplantısı düzenleyen Şener Elcil, Girne’deki dersliklerin dolduğunu açıkladı

“Öğrenciler okula gidemedi”
banner598
Uğur İRTEM
Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS), Girne bölgesinde birçok öğrencinin, kayıt yaptırdıkları halde sınıflarda yer olmaması nedeniyle okula gidemediğini belirtti. Sendika, Girne’ye yeni okul yapılabilecek arazinin bulunması hükümete 3 hafta süre tanıdığını ve aksi halde eyleme gideceğini açıkladı. KTÖS, yeni eğitim, öğretim yılının başlaması nedeniyle bugün Girne Şehit Hasan Cafer İlkokulu’nda basın toplantısı düzenledi.
Girne Maarif Anaokulu’nda bugün itibarıyla 40 öğrencinin okula alınamadığını, öğrencilerin kayıt yaptırmasına rağmen okula gidemediğini savunan Elcil, bu okulda öğrencileri koyacak sınıfın bulunmadığını kaydetti.
Karakum Anaokulu’nda da 35 öğrencinin aynı durum nedeniyle okula gidemediğini belirten Elcil, bununla birlikte Alsancak İlkokulu, Karakum ve Girne Maarif Anaokullarında öğretmen açığı bulunduğunu ifade etti. Okullardaki durumla ilgili ailelerin okul yönetimlerini suçlamaları gerektiğini belirten Elcil, sorumlunun okul idareleri değil Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı olduğunu söyledi.

 “3 hafta süre tanıyoruz”
Elcil şu şekilde konuştu: “Biz, Girne bölgesi ilkokulları olarak hükümete 3 hafta süre veriyoruz. Lapta’dan başlayarak Çatalköy’e uzanan bölgede araziler vardır, biliyoruz. Hükümet bu arazileri bulup karar versin. Eğer 3 haftaya kadar uygun yer bulunmazsa biz eylem yapacağız.” 

“Okular öğrenci alamamaya başladı”
KTÖS Genel Sekreteri Şener Elcil, Şehit Hasan Cafer İlkokulu’nun yeni yerine taşındığı 2006’da öğrenci sayısı 320’yken bugün 580 civarında olduğunu ifade ederek, “Bu okul Girne 23 Nisan İlkokulu’nda bulunan fazla öğrenci sayısını almak için yapıldı. Girne 23 Nisan İlkokulu’nda şu an bin 100 öğrenci öğrenim görmektedir. Artan nüfus nedeniyle artık okular öğrenci alamamaya başladı” dedi.

“Kayıt parası olmamalı”
KTÖS Genel Sekreteri Elcil, “Eğitim ciddi bir iştir” diyerek okullara cari bütçe ayrılmamasını eleştirdi ve bu yüzden birçok okulda kayıt parası adı altında para alındığına işaret etti. Elcil, “Artık bunların olmaması gerekiyor. Okullara öğrenci başına cari bütçe ayrılması için geçen sene hükümet söz verdi. Bunların yerine getirilmesini istiyoruz” dedi.

KTOEÖS de Mağusa’da eylem yaptı
Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS), yeni eğitim yılının başladığı bugün, Gazimağusa’daki Canbulat Özgürlük Ortaokulu ile Çanakkale Ortaokulu’nda yaşanan sorunları protesto için grev yaptı. Canbulat Özgürlük Ortaokulu’nda eğitim- öğretim ortamı bulunmadığı gerekçesiyle 10.00-12.00, Çanakkale Ortaokulu’nda ise Kayıt Kabul Tüzüğü’ne aykırı şekilde, kapsam dışı okuldan öğrencilerin bu okula kayıt yapılması için partizanca okul idaresine dayatmalar yapıldığı gerekçesiyle son ders saatinde grev uygulandı.
KTOEÖS Başkanı Selma Eylem, Çanakkale Ortaokulu’nda yaptığı açıklamada, yıllardır birçok okulun Çanakkale Ortaokulu’ndaki gibi bir dayatmaya maruz kaldığını ileri sürerek, partizanca uygulamalarla, Bakanlık yazısıyla okullara kayıt yapılmasının dayatıldığını savundu.Eylem, bu uygulamaların; kapsam dışı okullardan kayıtların yapılmasıyla birlikte okulların nüfusunun artmasına, sınıfların kalabalıklaşmasına neden olduğunu, diğer yandan aynı bölgedeki başka bir okulu ise kapatma noktasına getirdiğini ifade etti.

Güncelleme Tarihi: 19 Eylül 2017, 10:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473