banner564

Olmadı Atam

Gazimağusa Limanı’nda meydana gelen 219 bin adet sigara kaçakçılığına, gümrük memurunun da yardımcı olduğu iddia edildi

Olmadı Atam
banner598

Hüseyin ÇİÇEK

   Gazimağusa Limanı’ndan 219 bin paket sigara çalınması olayını derinliğine araştıran ve kamera kayıtlarını inceleyen polis, gümrük memuru Atam Yetkin Akyer’i de tutukladı. Akyer’in, 29 Mart tarihinde sigara yüklü konteynırın limandan çıkarılmasına, 10 bin TL karşılığında yardım ettiği iddia edildi.

   Mesele ile ilgili olarak Ammor Bakkour ile Metin Dağcı’ yı geçtiğimiz Cuma günü mahkemeye çıkarıp haklarında 3’er gün tutukluluk temin eden Gazimağusa Adli Şube polisi, Liman ve çevresindeki işletmelerin güvenlik kamera kayıtlarını incelemeye aldı. İnceleme neticesinde Gazimağusa Limanı Canbulat kapısı çıkışı yakınlarında bulunan balıkçı barınağının kamera kayıtlarında çalınan konteynırın, gümrük memuru Atam Yetkin Akyer’in yardımı ile zanlı 2 Metin Dağcı tarafından 29 Mart tarihinde limandan çıkarıldığı tespit edildi.

 

Peşinat 3 bin 500 TL

   Soruşturmasını derinleştiren polis, zanlı 3 Atam Yetkin Akyer’in zanlı 1 Amor Bakkour ile 10 bin TL karşılığında konteynırı limandan çıkarmalarına yardımcı olmak için anlaştıklarını belirledi.  Atam Yetkin Akyer’e olay tarihinden 2 gün önce 3 bin 500 TL ödeme yapıldığı iddia edildi. Aynı iddiaya göre, geriye kalan miktar, sigaraların  Güney Kıbrıs’a satılmasından sonra ödenecekti. 

   Zanlı Ammor Bakkour, Metin Dağcı ve Atam Yetkin Akyer dün Gazimağusa Kaza Mahkemesinde Yargıç huzuruna çıkarıldı.

   Mahkemeye meseleyi aktaran Adli Şube’de görevli polis memuru Yılmaz Güney, zanlı 1 ile zanlı 2’nin Gazimağusa ve İskele’de meydana gelen sirkat ve sigara kaçakçılığı nedeniyle tutuklanarak haklarında 3’er gün tutukluluk emri temin edildiğini anımsattı. Bu üç günlük süre içerisinde birçok yazılı ifade temin edildiğini söyleyen Güney, Gazimağusa Limanı Canbulat Kapısı çıkışı yakınlarındaki balıkçı barınağının güvenlik kamerası görüntülerinde limandan çalınan konteynırın zanlı 3’ün yardımı ile zanlı 2  tarafından 29 Mart tarihinde çıkarıldığının tespit edildiğini aktardı. Zanlı bir ile zanlı 3’ün konu konteynırın dışarı çıkarılması için 10 bin TL karşılığında anlaştığını aktaran Güney, konu konteynır içerisindeki sigaraların zanlılar tarafından Güney Kıbrıs’a satılmasının planlandığını söyledi.

 

Paranın tamamı satıştan sonra

   Olaydan 2 gün önce zanlı 3’e 3 bin 500 TL ödeme yapıldığını anlatan Güney, geriye kalan kısmının zanlı 3’e sigaraların Güney Kıbrıs’a satış işleminin tamamlanmasından sonra ödenmesinin planlandığını söyledi.

  Zanlıların sirkat ettiği 428 koli sigaranın 100 kolisinin İskele’de bulunduğunu söyleyen Güney, limandan çalınan konteynırın ise içi boş vaziyette Akova’da ağıllar bölgesinde bulunduğunu aktardı.  Halen 338 koli sigaranın kayıp olduğunu söyleyen Güney, alınacak olan birçok ifadenin, incelenecek olan telefon dökümlerinin ve aranan emarelerin olduğunu söyleyerek, tahkikatın salimen yürütülebilmesi için zanlıların 3’er gün süre ile poliste tutuklu kalmalarını talep etti.

   Zanlı 1 ve zanlı 2 nin avukatları müvekkilleri hakkında yürütülen soruşturmanın tamamlandığını öne sürerek tutukluluk sürelerine itiraz ederken, zanlı 3’ün avukatı tutukluluk süresine itiraz etmedi.

    Huzurundaki şahadet ve zanlı avukatlarının beyanlarını değerlendiren Yargıç Hasan Dağlı, zanlıların 3’er gün süre ile poliste tutuklu kalmalarına  emir verdi.

Güncelleme Tarihi: 22 Nisan 2014, 02:19
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473