banner564

Olmadı Putin

Anastasiadis ile Milano’da görüşen Rusya Devlet Başkanı, Kıbrıs Cumhuriyeti’nin egemenlik haklarına müdahale edilemeyeceğini söyleyerek, Türkiye’ye mesaj gönderdi

Olmadı Putin
banner598
   Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Kıbrıs Cumhuriyeti'nin egemenlik haklarının ihlal edilmesini kabul edilemez olarak niteledi.
   Milano'da gerçekleşen 10. Asya-Avrupa (ASEM) toplantısı çerçevesinde AB Dönem Başkanlığını yürüten İtalya Cumhurbaşkanı tarafından verilen akşam yemeğinde Rum lideri Nikos Anastasiades ile biraraya gelen Putin, Türkiye ile ilişkileri germe pahasına Rum propagandasına destek verdi..
   Rum Hükümet Sözcüsü Nikos Hristodulides tarafından yapılan resmi yazılı açıklamaya göre, Anastasiades-Putin görüşmesi dostça bir atmosferde gerçekleşti.
   Anastasiades ve Putin, akşam yemeği sırasında ikili ilişkiler, AB- Rusya ilişkileri ve Türkiye'nin Kıbrıs'ın Münhasır Ekonomik Bölgesindeki kışkırtıcı eylemlerinden dolayı Kıbrıs Rum tarafının  Kıbrıs müzakerelerini askıya alma kararını ele aldı.

Karşılıklı ziyaretler

   Putin, ülkesinin Kıbrıs sorununa çözüm bulunması politikasını teyit ederken, bunun yanı sıra Kıbrıs'ın Münhasır Ekonomik Bölgesi içindeki doğal kaynakları kullanmak ve araştırmak için egemenlik hakkının ihlal edilmesinin kabul edilemez bir tavır olduğunu vurgulandı.
   İki lider, birbirlerini ziyaret etme ve gelişmeler ışığında sürekli diyalog halinde olma konusunda anlaştı.
   Türkiye, geçen hafta, denizciler için, sismik araştırmalar gerçekleştirmek amacıyla,  20 Ekim'den 30 Aralık'a kadar Kıbrıs Cumhuriyeti'nin güneyinde bulunan bazı alanları bağlayan bir seyrüsefer talimatı (NAVTEX) yayınlamıştı.

Güncelleme Tarihi: 18 Ekim 2014, 10:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474