banner564

Olmadı şampiyon

Tatil için adaya gelen vücut geliştirme şampiyonu Ceyhun Tokmak, Girne’den, Lefkoşa’ya giderken tartıştığı taksi şoförü Şahin Karaçor’u döverek komaya soktu

Olmadı şampiyon
banner598
Suna ERDEN
Kuzey Kıbrıs’a tatile gelen vücut geliştirme alanında Türkiye Milli Sporcusu Ceyhun Tokmak, alem dönüşü bindiği taksinin şoförünü komalık etti.
İddialara göre, Girne’de bir otelde konaklayan Tokmak, Şahin Karaçor’un çalıştığı taksi durağını aradı.
Verilen adrese giden Karaçor’un taksisine Tokmak ile gece kulübünde çalışan konsomatris bir kadın bindi.
Lefkoşa’da bir casinoya gideceğini söyleyen Tokmak, Karaçor’dan yanındaki konsomatrisi de çalıştığı gece kulübüne götürmesini istedi.
Karaçor da, konsomatrisi bırakması için ücret farkı vermesi gerektiğini söyledi. Buna sinirlenen ve alkollü olduğu belirtilen Tokmak, taksi şoförüne hakaretler etmeye başladı.
Bunun üzerine taksici onları bırakamayacağını söyledi. Zanlı Tokmak ise taksiciye, kendilerini geri bırakmasını istedi. İşte tam bu esnada Tokmak, taksi şoförüne saldırmaya başladı ve onu ciddi bir şekilde darp ederek, belini kırdı, yüzünü dağıttı.

Yaşanan olaya isyan
Girne’de meydana gelen olaya şahit olanlar polisi ararken, zanlı Tokmak kısa sürede yakalandı.
Darp sonucu ağır yaralanan ve bayılan Karaçor ise ambulansla Lefkoşa Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.
Karaçor tedavi altına alınırken, gözaltına alınan zanlı dün tutuklama talebiyle Girne’de mahkemeye çıkarıldı.
Bu arada Karaçor’un taksici arkadaşları mahkeme önünde toplanarak, yaşanan olaya isyan etti.Taksicileri polis güçlükle zaptederken, Karaçor’un oğlu Günay Karaçor, mahkeme avlusuna daldı. Polisin güçle sakinleştirdiği genç, “Bunun hesabı sorulmalı” dedi.

Polis: Alkollüydü
Güvenlik önlemleri altında başlayan duruşmada zanlı hakkındaki iddialar aktarıldı.
Soruşturmayı yapan polis, Girne’de önceki gün saat 16.00 sıralarında meydana gelen olayda zanlı Tokmak’ın aracına bindiği Karaçor’u kendisini istediği yere götürmediği gerekçesiyle darp edip, omurga kemiklerini kırdığını söyledi.
Polis, zanlının Karaçor’a hakaret ettiğini, bağırıp çağırıp çevreye rahatsızlık verdiğini belirterek, yapılan araştırmada zanlının olay anında 114 promil alkollü olduğunun tespit edildiğini kaydetti.
Polis, zanlının aynı gün tutuklandığını, Karaçor’un Lefkoşa Devlet Hastanesi’ne kaldırıldığını ve halen tedavisinin sürdüğünü kaydederek, soruşturma amaçlı zanlının 2 gün tutuklu kalmasını talep etti.

Karalar: Can güvenliğimiz yok
Mahkeme talebi kabul ederken, Karaçor’un taksici arkadaşları mahkeme avlusuna girmek istedi.
Polis, taksici grubu sakinleştirirken, duruşmanın ardından açıklama yapıldı.
Birleşik Taksiciler Birliği Genel Sekreteri Murat Karalar, can güvenliklerinin olmadığını, bu konuda önlem alınması için defalarca yetkililere başvuruda bulunduklarını söyledi.
Karalar, taksicilerin birçok sorunu olduğunu belirterek, “Güney Kıbrıs’ta da saldırıya uğruyoruz, kendi memleketimizde de... Ancak taksicileri düşünen ve önlem alan yok. Her önüne gelene taksi izni veriliyor... Artık taksicilerin gerek can güvenliği gerek diğer sorunları için adım atılmasını bekliyoruz. Yeni hükümetten bu konuda bir girişim talep ediyoruz. Aksi takdirde çok sert eylemler olacak” dedi.
Karalar, yaşanan bu olayda yargıya güvendiklerini, adaletin yerini bulmasını temenni ettiklerini ifade ederek, “Eğer serbest kalırsa onu Ercan Havaalanı’ndan çıkarmayız” şeklinde konuştu.

Birincilikleri var
Öte yandan Sinoplu Tokmak’ın Büyükler Vücut Geliştirme, Klasik Vücut Geliştirme, Fitness ve Body Fitness Türkiye birincilikleri olduğu, ayrıca Türkiye’yi Avrupa ve Dünya şampiyonalarında temsil ettiği öğrenildi.

Güncelleme Tarihi: 12 Şubat 2018, 03:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474