banner564

Ölüm tehditi

Lokantada işadamı Hasan Tosunoğlu’na saldıran 3 kişiden ikisi tutuklandı

Ölüm tehditi
banner598

Çiğdem AYDIN

   Demokrat Parti Birleşik Güçler (DP-UG) Merkez Yönetim Kurulu toplantısı sonrasında, eski milletvekillerinden Türkay Tokel ve oğlu Özdemir Tokel ile birlikte Lefkoşa’nın Dereboyu bölgesindeki Tantuni lokantasına giden işadamı Hasan Tosunoğlu’nu darp eden 3 kişiden 2’si dün tutuklanarak mahkemeye çıkarıldı.

   Polisin mahkemede verdiği ifadeye göre, alkol tesiri altında işadamını darp eden ve sağ omzunun çıkmasına yol açan gençler, Hasan Tosunoğlu’na ‘Seni öldüreceğiz’ dediler.

   Yaşadıklarını Diyalog’a anlatan Tosunoğlu ise, saldırıyı yapan gençlerle herhangi bir alacak-verecek meselesinin olmadığını söyledi. Tosunoğlu “memleketin ne yazık ki huzuru bozulmuştur”dedi.

 

Teminatla serbest kaldılar

   Saldırı sonrası Salih Altınsoy ve Deniz Gürgör gözaltına alınarak dün mahkemeye çıkarıldı. Zanlıların olay esnasında alkollü oldukları açıklandı.

    Lefkoşa Kaza Mahkemesi’nde gerçekleştirilen duruşmada önceki gece saat 23.00 sıralarında Lefkoşa’da bir restoranda yemekli toplantı yapan DP-UG'li MYK üyelerinin yanına giden iki zanlının Hasan Tosunoğlu ile görüşmek istediklerini söylediği açıklandı. Polis, görüşme talebi üzerine Tosunoğlu’nun toplantı yaptıklarını, daha sonra görüşebileceklerini söylediğini, ancak alkol tesiri altında olan zanlıların bu cevap karşısında, “Sen kimsin” diyerek saldırıya geçtiklerini açıkladı.

 

Ameliyat edildi

   Polis, zanlıların saldırı esnasında da “Seni öldüreceğim” diyerek şiddet tehdidinde bulunduklarını belirterek, çıkan olaylarda Tosunoğlu’nun sağ omuzunun çıktığını ve Lefkoşa Devlet Hastanesi’ne kaldırıldığını belirtti. Hastaneye kaldırılan Tosunoğlu’nun ameliyatla omuzunun takıldığını, daha sonra müşahede altına alındığını kaydeden polis, saldırganların ise gözaltına alındığını açıkladı.

   Restorana ait güvenlik kameralarının incelendiğini, soruşturmanın tamamlandığını kaydeden polis, zanlıların davalarında hazır olmaları için teminata bağlanmalarını talep etti.

   Mahkeme, zanlıları, “Şiddet tehdidi, vahim zarar, rahatsızlık verme, sarhoşluk” suçlarından yargılanmak üzere teminata bağladı. Zanlıların 2 bin TL nakit teminat yatırmaları ve yurt dışına çıkışlarının yasaklanması şartları ile tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

 

Huzur kalmadı

   İşadamı Hasan Tosunoğlu, yaşadıklarını Diyalog muhabirine anlattı. Tosunoğlu, kendisine saldıran gençlerin Türkay Tokel’e hakaretlerde bulunduğunu iddia ederek şöyle dedi:

  “Biz Tantuni Restoranta yemeğe gittik. Masada oturuyorduk. Ben, Özdemir Tokel ve Türkay Tokel aynı masada idik. Kapıdan içeriye üç kişi girdi ve doğrudan masamıza geldiler. Üç genç 25-30 yaşlarında diyebilirim. Şivelerinden anladığım kadarıyla ikisi Kıbrıslı, biri de Türkiyeli idi. Geldiler ve masada direk bana yönelik değil ama Türkay beye yönelik hakaretler yağdırmaya başladılar. Biz de haliyle ‘yapmayın, lütfen dışarı çıkın’ dedik ama onlar bu tavırlarını sürdürmeye devam ettiler. Ardından üzerimize saldırdılar. Olayın doğrudan benimle bir ilgisi yoktu. Kimseyle benim bir alacak verecek meselem de yoktur. Umarım bu olay organize bir durum değldir aynı zamanda siyasi bir durum da olabilir. Ne olduğunu tam olarak ben de bilmiyorum. Ülkenin ne yazık ki huzuru bozulmuştur. Çok emin değilim ama sanki alkollü idiler. Çünkü normal davranmıyorlardı. Dediğim gibi hiçbirini görmedim ve tanımıyorum. Olayın organize edildiği veya siyasi bir durum olabileceği kanısındayım.”

 

Gürcafer ve Gardiyanoğlu saldırıyı kınadı

Öte yandan, K.T.İnşaat Müteahhitleri Birliği Başkanı Cafer Gürcafer  ile 366 İnisiyatifi” Sözcüsü Sadık Gardiyanoğlu, DP-UG Merkez Yönetim Kurulu üyesi Hasan Tosunoğlu’na yapılan saldırıyı kınadı

Gardiyanoğlu yazılı açıklamasında, “Ülkemizde 366 gence karşı duran bir takım grupların dün sosyal medyadaki paylaşımlarda Tosunoğlu'na yapılan saldırıyı ‘CTP hükümeti tarafından işten çıkartılan 88 kişinin içerisinden birkaç gözü dönmüş kişi tarafından intikam alınmıştır’ söylemleri tamamıyla asılsız, maksatlı ve hedef şaşırtıcıdır” dedi.

Saldırıdan dolayı tutuklanan kişilerin 366 inisiyatifi ve işten çıkartılan 88 kişiyle herhangi bir bağlantısının olmadığını ifade eden Gardiyanoğlu, Tosunoğlu’nun inisiyatife destek verdiğini de ekledi.

K.T.İnşaat Müteahhitleri Birliği adına açıklama yapan Başkan Cafer Gürcafer de “DP-UG Genel Merkez binasında gerçekleştirilen Merkez Yönetim Kurulu toplantısının ardından 5 DP-UG'li MYK üyesine yapılan saldırıyı kınıyoruz. Yaşanan talihsiz olayda yaralanan MYK üyelerinden  Hakan Dinçyürek, Özdemir Berova,  Türkay Tokel, Özkan Mavioğlu ve saldırıda omuzu çıkan Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği Üyelerimizden Hasan Tosunoğlu’na Birlik ve yönetim kurulumuz adına acil şifalar dileriz” dedi.

 

 

Güncelleme Tarihi: 12 Nisan 2014, 10:14
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474