banner564

Ön hazırlığı yapmak gerekir

Sanayi Odasını kabul eden Bakan Çolak, çözüme yönelik ilerleme yolunda sanayi ve üretimde AB’nin getireceği değişikliklere dikkat çekti:

Ön hazırlığı yapmak gerekir
banner598
Dışişleri Bakanı Emine Çolak, saat 11:30’da Sanayi Odası’ndan bir heyeti kabul etti.
Çolak, Kıbrıs’ta çözüme yönelik ilerleme yolunda ekonomi, ticaret, sanayi alanlarında ve üretimde Avrupa Birliği’nin getireceği değişiklikleri konuşmak, bunun ön hazırlığını yapmak gerektiğini vurguladı.
Çolak; sanayi, üretim ve ihracat alanlarının büyük bir işbirliği ile güçlü bağlar gerektiren, devamı getirilen ilişkiler kurma meselesi olduğunu söyledi.
Dışişleri Bakanlığı’nın Bakanlar Kurulu’nun kararı ile diğer bakanlıkları da içinde barındıran özel bir grup oluşturduğunu, bu grubun Avrupa Birliği ile ilişkileri harmonize ettiğini dile getiren Çolak, “Bizim alanlarımız ilk bakışta öyle görünmese de örtüşüyor, olanaklarımızı size nasıl en iyi şekilde nasıl kullandırabiliriz, bunu değerlendirmemiz lazım” diye konuştu.
Kabulde konuşan Sanayi Odası Başkanı Ali Çıralı, Dışişleri Bakanlığı görevinde Çolak’a başarılar diledi. 
Her zaman iş birliği içerisinde olmak istediklerini kaydeden Çıralı, Kuzey Kıbrıs ekonomisinin geliştirilmesi, ihracatın artırılması için neler yapılabileceği konusunda fikir alış verişinde bulunmak istediklerini kaydetti.

Güncelleme Tarihi: 02 Eylül 2015, 09:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473