banner564

‘Ona bakamam’

Doğum yapan 22 yaşındaki üniversite öğrencisi annenin istemediği kız bebek Sosyal Hizmetler Dairesine verilecek

‘Ona bakamam’
banner598
Hüseyin ÇİÇEK
Gazimağusa, dün şok bir olayla çalkalandı. Gazimağusa Devlet Hastanesi, doğum servisinde, önceki gün bir kız çocuğu dünyaya getiren 22 yaşındaki E.H isimli genç kadın, doğumun ardından hastane yetkililerine ‘Ona bakamam’ diyerek bebeği kabul edemeyeceğini bildirdi.
Diyalog muhabirinin elde ettiği bilgilere göre, Hatay’ın Reyhanlı ilçesi nüfusuna kayıtlı olan henüz 22 yaşında ve öğrenci olduğu bildirilen E.H isimli genç kadının, bebeği kabul edemeyeceğini bildirmesi üzerine hastane yetkilileri tarafından Sosyal Hizmetler Dairesi’ne haber verildi. Annesi tarafından istenmeyen bebeğin, Lefkoşa Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak S.O.S Çocuk Yurdu yetkililerinin gözetiminde tutulduğu öğrenildi.

Vatandaşlar sahiplenmek istedi
Diyalog muhabirinin Gazimağusa Devlet Hastanesi yetkililerinden elde ettiği bilgiye göre, şu anda sağlık durumu iyi olan bebek, 40 gün Lefkoşa Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nde kaldıktan sonra S.O.S çocuk yurduna teslim edilecek.
Diyalog muhabirinin yine Gazimağusa Devlet Hastanesi yetkililerinden elde ettiği bilgiye göre dün çok sayıda vatandaş devlet hastanesini arayarak, minik bebeği sahiplemek istediğini yetkililere bildirdi, ancak bu hususun kendi yetkileri dahilinde olmadığını belirten hastane yetkilileri, bu konuda başvurulacak yerin Sosyal Hizmetler Dairesi olduğunu ifade ederek, Sosyal Hizmetler Dairesi’nin gerekli değerlendirmeyi yaparak karar verebilecek tek merci olduğunu dile getirdi.
Öte yandan olayın dün sosyal medyada duyulması üzerine çok sayıda vatandaş tepkisini dile getirdi. Bir annenin yeni doğan bebeğini istememesinin kabul edilebilecek bir davranış olmadığını belirten vatandaşlar, “Yazıklar olsun, ana sütüne muhtaç bir bebek, annesi tarafından istenmiyor” diyerek, tepkilerini dile getirdi.

Bu ikinci vaka
Gazimağusa’da dün yaşanan trajedi ne yazık ki ilk değil. Hatırlanacağı gibi yaklaşık 2 yıl önce yine Diyalog gazetesinin kamuoyunun bilgisine getirdiği haberde, Gazimağusa Devlet Hastanesi’nde doğum yapan üniversite öğrencisi genç bir kadın, doğumun ardından bebeği istemediğini söylemiş, minik bebek S.O.S çocuk yurduna teslim edilmiş ve olay o günlerde toplumda büyük infiale yol açmıştı.

Güncelleme Tarihi: 07 Aralık 2017, 11:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474