banner564

Önemli bir hatırlatma

Cezaevindeki hükümlülerin 3’te birinin uyuşturucu suçluları olduğunu ifade eden Gökyiğit, “Ülkede yeni bir tedavi ve rehabilitasyon merkezine gereksinim var” dedi

Önemli bir hatırlatma
banner598
Uyuşturucu, Sigara ve Alkolle Mücadele Derneği (USAM) ve Kıbrıs Yeşilay Başkanı Ayşe Gökyiğit, “26 Haziran Uyuşturucu Kullanımı ve Kaçakçılığı ile Mücadele Günü” nedeniyle “yaşama bağımlı ol, maddeye değil” sloganıyla açıklama yaptı.
Merkezi Cezaevi’nin 3’te birini uyuşturucu suçlarından hüküm giyenlerin oluşturduğunu ifade eden Gökyiğit, Ağır Ceza mahkemelerinin gündemini uyuşturucu davalarının meşgul ettiğini, dava sayısının da her geçen yıl arttığını söyledi.
Uyuşturucuyla mücadelede başarılı sonuçlar elde etmek için çalışmaların bütün, bilimsel ve stratejik zemininde yürütülmesi gerektiğini ifade eden Gökyiğit, ülkede yeni bir tedavi ve rehabilitasyon merkezine gereksinim duyulduğuna da dikkati çekti.
Gökyiğit, “Ülkemizde, yeni bir cezaevinin yapılması da şarttır. Çocuk suçlular için ıslah evi açılması, uyuşturucu suçundan hüküm giyenlerin diğer suçlulardan ayrı tutulması, gerek gardiyanların gerekse narkotik şubenin personel açısından takviye edilmesi gerekmektedir” dedi

“Mücadele hep birlikte yapılmalı” 
Açıklamasında gençlerin madde kullanmaya başlamasını önlemede, ailelerin çocuklarıyla ilişkilerinin kalitesinin önemine dikkat çeken Gökyiğit, “Çocuklarımızı kendilerine güvenen bireyler olarak yetiştirmek ve boş zamanlarını kaliteli bir şekilde değerlendirmelerine yardımcı olmak, bireysel olarak yapılabilecek en önemli mücadeledir” dedi.
İlgili kurumların ve kuruluşların uyuşturucuyla mücadelede işbirliğinin de önemli olduğunu vurgulayan Gökyiğit, “Devlet, sivil toplum ve özel sektör kenetlenerek birlikte hareket etmeli” ifadesine yer verdi.
İstatistikî çalışmalara da işaret eden Ayşe Gökyiğit, ülkede madde kullanımının başında sentetik cannabinoidlerin geldiğini, hedef kitlenin ise 22-25 yaş grubu olduğunu kaydetti. 

Güncelleme Tarihi: 28 Haziran 2016, 09:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474