banner564

Önemli bir öneri

Uyuşturucu ile mücadelede yetersiz kalındığını savunan Angolemli, ülkeye gelen öğrencilerin sicillerinin araştırılmasını istedi

Önemli bir öneri
banner598
Tuğçe Ülkü AYDIN
Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu dün, yaklaşık bir saat gecikmeyle Meclis Başkanı Sibel Siber başkanlığında toplandı. Meclis Genel Kurulu’nda ilk olarak bazı tasarıların komite ve genel kurulda görüşülmeleri için ivedilikler alındı. İlk olarak Bağımsız Lefkoşa Milletvekili Hasan Taçoy’un Devlet Kurumsal Şehit ve Kayıp Şehit Cenaze Törenlerine İlişkin Kuralları Düzenleyen Değişiklik Yasa Önerisi’nin Komitede ivedilikle görüşülmesine ilişkin tezkere ele alındı.  Yasa önerisiyle ilgili söz alan öneri sahibi Hasan Taçoy, komitede bulunan tasarıda konuyla ilgili detayların yer almadığını dile getirerek, devlet büyüklerinin ailelerinin konuyla ilgili şikayetlerinden yola çıkarak bu öneriyi hazırladığını belirtti. Bunun üzerine söz alan TDP Milletvekili Hüseyin Angolemli, böyle bir konunun neden hükümet tarafından bir tasarı olarak değil bir milletvekilinin önerisi olarak sunulduğunu sordu. Angolemli bu konudaki hassasiyetin diğer konularda da gösterilmesi temennisini ifade etti. Konuşmaların ardından tezkere oybirliğiyle kabul edildi.  Ardından Çalışma Dairesi (Kuruluş Görev ve Çalışma Esasları) (Değişiklik) Yasa Tasarısı, Kıbrıs Türk Sosyal Sigortalar (Değişiklik) Yasa Tasarısıve Sosyal Güvenlik (Değişiklik) Yasa Tasarısı’na ilişkin tezkereler kabul edildi.

Angolemli: Uyuşturucuyla mücadelede yetersizlik var
Daha sonra içtüzüğün 62. Maddesi tahtında söz alan TDP Milletvekili Hüseyin Angolemli uyuşturucuyla mücadelede yetersizliklere ilişkin konuştu. Angolemli ülkeye gelen öğrencilerin sicillerinin araştırılmadığını savunarak uyuşturucuyla mücadele konusunda alt yapı bulunmadığını ve bu konuda yeterli mücadele verilmediğini söyledi.  Polisin her gün uyuşturucuyla ilgili tutuklamalar yaptığını ancak tutuklananlar arasında uyuşturucu baronları bulunmadığını kaydeden Angolemli, uyuşturucuyla mücadele konusunda toplumsal seferberliğe ihtiyaç olduğunu ifade etti.

Saner: Rehabilitasyon Merkezi Kurulması için çalışmalar yürütülüyor
Daha sonra söz alan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ersan Saner, uyuşturucunun ülkede ciddi bir sorun olarak ortada durduğunu belirtti.  Ülkeye gelen öğrencilerin ne yaptığı konusunda Çalışma, Eğitim ve İçişleri Bakanlıklarının bir koordinasyon halinde çalıştığını dile getiren Saner, bu konuda komite çalışmaları olduğunu belirtti. Bu sorunla ilgili eğitimin önemine değinen Saner, rehabilitasyon merkezi kurulması için çalışmalar yürütüldüğünü de dile getirdi. 
Sağlık Bakanı Faiz Sucuoğlu da bundan sonra yurt dışından gelen öğrencilere sağlık sigortası zorunluluğu getirileceğini belirtti. Sucuoğlu konuyla ilgili yasal düzenleme yapılacağını dile getirdi. 

Siber: Sigortasız öğrenci kendini güvende hissetmez
Meclis Başkanı Sibel Siber de, üniversitelerde öğrencilerden sağlık için para kesildiğini ancak bu paranın sağlık yerine sosyal faaliyetlere kullanıldığını anlatarak, sigortasız öğrencinin kendini güvende hissetmeyeceğini ifade etti.

Çalışma Dairesi (Değişiklik) Yasa Tasarısı ile Kıbrıs Türk Sosyal Sigortalar (Değişiklik) Yasa Tasarısı kabul edildi
Dünkü Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu’nda Çalışma Dairesi (Kuruluş Görev ve Çalışma Esasları) (Değişiklik) Yasa Tasarısı ile Kıbrıs Türk Sosyal Sigortalar (Değişiklik) Yasa Tasarısı oybirliğiyle kabul edildi. Tasarıya ilişkin komite raporunun okunmasının ardından söz alan olmadı, tasarının oylamasına geçildi.
Nisap olmadığı için toplantıya 10 dakika ara verilirken, Genel Kurul yeniden toplandıktan sonra yapılan oylamada tasarı oybirliğiyle kabul edildi.
Bunun üzerine söz alan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ersan Saner, teknik bir sorunun çözülmesi için başlattıkları çalışmalar sonucu tasarının oluşturulduğunu anlattı. Saner katkı koyanlara teşekkür etti. 

Denktaş: CTP’nin eksik bıraktıklarını tamamladık
Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş da, gider kalemini arttıran emekli ödemelerinin bütçeye konduğunu, ancak gelir kısmının konulmadığını anlattı. Emekli ödemeleriyle ilgili açıklamaların insan sevgisinden yoksun olarak nitelendirilmesini eleştiren Denktaş, CTP döneminde ise tüm kesimlerin alacaklarının, ödenmediğini kaydetti. 

3 tasarı daha onaylandı
Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu’nda daha sonra Ekonomi, Maliye, Bütçe ve Plan Komitesi’nden gelen, Sosyal Güvenlik (Değişiklik) Yasa Tasarısı ele alınarak, oy birliğiyle onaylandı.  Meclis Genel Kurulu’nda daha sonra İdari, Kamu ve Sağlık İşleri Komitesi’nin Kıbrıs Türk Sosyal Sigortalar (Değişiklik) Yasa Tasarısı ele alındı. Tasarı üzerinde söz alan olmadı ve oy birliğiyle onaylandı. Tasarının onaylanması ardından, İdari, Kamu ve Sağlık İşleri Komitesi’nin Sosyal Güvenlik (Değişiklik) Yasa Tasarısı görüşüldü.

Güncelleme Tarihi: 11 Nisan 2017, 09:20
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473