banner564

Önemli bir uyarı

TMT Mücahitler Derneği Başkanı Yılmaz Bora “bizleri içten çökertmeye çalışıyorlar” dedi

Önemli bir uyarı
banner598
   TMT Mücahitler Derneği Başkanı Yılmaz Bora,  Lefkoşa Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen şehitleri anma töreninde, 1963 olaylarının yanı sıra, son gelişmelere değindi. Bora “bizlere savaşta yapamadıklarını şimdi başka şekilde yapmaya çalışıyorlar. Amaçları bizi içte çökertmektir”dedi.
   Rumların Kıbrıs’ın tümünü ele geçirmek için çalıştığını ve hala çalışmaya devam ettiklerini belirten Bora, Kıbrıs Türklerinin Rum zulümlerine karşı mücadele ettiklerini, ancak tarihleri boyunca utanç verici saldırılara asla imza atmadıklarını söyledi. 
   Kıbrıslı Türklerin haklı ve onurlu mücadelelerini yıllarca sürdürdüklerini ancak, ikilli görüşmelerden bir sonuca ulaşılamadığını anlatan Bora, Kıbrıs Türklerinin AB aracılığıyla bitirilmeye çalışıldığını kaydetti. 
   Rumların savaşta elde edemediklerini, bugün başka yollardan elde etmeye çalıştıklarını ifade eden Bora, “bizleri içten çökertmeye çalışıyorlar” dedi. Rumların Kıbrıslı Türklere yaşattıklarının, şehitlerin ve yaşanan olayların unutulmaması gerektiğini vurgulayan Yılmaz Bora, Kıbrıs Türk halkını bugünlere getirenleri minnet ve şükranla andıklarını söyledi.
Bora, tarihin tekrar tekerrür etmemesi için gerekli dersin alınması gerektiğini sözlerine ekledi.

 “Mücadeleye devam”

   Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber, “Kendi geleceğimizi tayin etme yönünde inisiyatifi elimize alma ve bunu etkin bir şekilde tüm dünyaya anlatabilme yönünde yaşanan sıkıntıları aşıp Kıbrıslı Türklerin haklı yönlerini hiç durmadan uluslararası kamuoyuna anlatmalı ve bunda ısrar etmeliyiz” dedi.
   Siber, 21 Aralık Mücadele ve Şehitler Haftası nedeniyle yayımladığı mesajda, onurlu yaşam mücadelesinde hayatını kaybeden şehitleri saygıyla andı. Siber, Kıbrıs'ta barış ve huzur içinde yaşamak için her daim uzlaşıcı olan ve içtenliğini koruyan Kıbrıslı Türklerin, kendi çocuklarının geleceğinin adada hak edilen bir düzeyde olması için mücadeleye devam edeceğini vurguladı. 

Özersay: Yakışır bir yönetim yaratmalıyız
   Bağımsız Cumhurbaşkanı adayı Kudret Özersay, halkının geleceği için canını feda eden şehitlerin verdiği mücadeleye yakışır bir yönetim yaratmanın toplumsal sorumluluk olduğunu belirtti. Bugün gelinen noktada devletin kurumlarının gerektiği gibi hizmet üretmediğini ve Kıbrıs Türk halkının kendi kendini yönetmek konusunda olması gereken yerde olmadığını savunan Özersay, şehitlerin Kıbrıslı Türklerin onurlu şekilde bu adada yaşamasının ve başkaları tarafından yönetilmeyi kabul etmeyişlerinin simgesi olduğunu da kaydetti. 

Güncelleme Tarihi: 22 Aralık 2014, 10:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474