banner564

Önerilere açığız

Ticaret Odası yetkilileri ile görüşen Erhürman, “Hükümet ukalalık yapmak, konulara ‘her şeyi ben bilirim’ üzerinden yaklaşmak niyetinde değil” dedi

Önerilere açığız
banner598
Özlem Güran AKKORLU
Başbakan Tufan Erhürman, hükümetin ukalalık yapmak, konulara “her şeyi ben bilirim” üzerinden yaklaşmak niyetinde olmadığını belirterek, yönetimi doğrudan doğruya konularla ve sorunlarla iç içe olan ve çözüm önerilerini geliştirmiş olanlarla yakın ilişki içinde sürdürmek istediklerini vurguladı.
Yasal açıdan 4’lü bir koalisyon hükümeti kurduklarını ancak kendilerine göre koalisyonun 5’li olduğunu söyleyen Erhürman, esas büyük 5’inci ortaklarının halk olduğunu, sonuna kadar halk, dolayısıyla sivil toplum örgütleriyle birlikte sorunlara çare üretmeye çalışacaklarını ifade etti.
Başbakan Tufan Erhürman, Kıbrıs Türk Ticaret Odası’nın (KTTO) yeni yönetim kurulu üyelerini kabul etti.

Deniz: Cesaretten memnuniyet duyduk”
KTTO Başkanı Turgay Deniz ziyarette yaptığı konuşmada, 4 partili bir koalisyon hükümeti kurulması konusunda gösterilen cesaretten memnuniyet duyduklarını söyledi.
Böyle bir hükümeti sürdürmenin çok zor olduğunun bilincinde olduklarını ifade eden Deniz, hükümet ortaklarının söylem ve duruşlarından başarılı olunacağına inandıklarını ifade etti.
Hükümet programında yer alan konularla kendi isteklerinin yüzde 90-95 oranında örtüştüğünü dile getiren Deniz, hükümet programının uygulanmasını istediklerini ve programı canı gönülden desteklediklerini kaydetti.
Deniz, bu hususta odalarına düşen neyse yapmaya hazır olduklarını, özellikle ekonomi konularında birlikte çalışma ve tecrübelerini paylaşmaya hazır olduklarını da dile getirdi.
İş adamı olarak hedef koyarken mutlaka takvimlendirme de yaptıklarını anlatan Deniz, Erhürman’dan hükümet programında ön görülen hedefleri hangi zamanda yapmayı planladıklarını ilerleyen günlerde kendilerine söylemesini istedi.
Başbakan Tufan Erhürman da kabulde yaptığı konuşmada, KTTO’nun yeni yönetim kurulunu kutladı, Oda’nın hukuki statüsü açısından Kıbrıslı Türklerin dışa açılan pencerelerinden birisi olduğunu ve önemli bir örgüt olduğunu söyledi.

KTTO’dan Akıncı’ya ziyaret
Öte yandan Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı,  Kıbrıs Türk Ticaret Odası’nın (KTTO) yeni yönetim kurulunu kabul ederek görüştü.  
Cumhurbaşkanlığı’ndan verilen bilgiye göre, görüşme, Turgay Deniz başkanlığındaki yeni yönetimin nezaket ziyareti çerçevesinde gerçekleşti. 

Güncelleme Tarihi: 14 Şubat 2018, 03:13
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474