banner564

Onlar kararlı

Hükümetten olumlu bir cevap alamayan çiftçilerin eylemi devam ediyor

Onlar kararlı
banner598
Kıbrıs Türk Çiftçiler Birliği’nin (KTÇB) Lefkoşa’da önceki gün başlattığı eylem dün de devam etti. 
Kıbrıs Türk Çiftçiler Birliği, Bakanlar Kurulu toplantısından taleplerine yanıt alamadığı gerekçesiyle araçlı eylemi yeni hükümet oluşumuna kadar devam ettireceğini açıkladı.
Eylem çerçevesinde Başbakanlık önü ve bölgedeki yollara park edilen araçlar yerinden çekilmeyecek ve trafik engellenmeye devam edilecek.
Kıbrıs Türk Çiftçiler Birliği Başkanı Hüseyin Çavuş Kelle dün, saat 16.00 sıralarında yaptığı açıklamada, hükümetin tahıl fiyatlarını yeniden değerlendirmesi taleplerine cevap gelmediğini belirterek, “Çiftçiler olarak çıktığımız yoldan geri dönmeyeceğiz” dedi.
Araçların eylem yerinde kalacağını ve kendilerinin de gerekirse nöbetleşe eyleme devam edeceklerini vurgulayan Kelle, yeni hükümet oluşumunu bekleyeceklerini belirtti.
Kelle, taleplerine yeni hükümet döneminde de cevap gelmezse alternatif eylemlere de başvuracaklarını söyledi.

Kelle: Hakkımızı istiyoruz
Çiftçiler olarak 2014 yılından kalan Doğrudan Gelir Desteği ve mazot desteği alacakları bulunduğunu kaydeden Kelle, “Hakkımızı istiyoruz. Kendilerinden artı bir şey veya farklı bir talebimiz olmadı” dedi.
Kıbrıs Türk Çiftçiler Birliği Yönetim Kurulu olarak Gıda Tarım ve Enerji Bakanı Önder Sennaroğlu ile bir görüşme yaptıklarını belirten Kelle, “Farklı alternatifler de sunduk. İstediğimiz miktarın toplam tutarı 3.5-4 milyon TL. Hükümet edenler bunu çiftçiye çok görüp ithal arpayı tercih ettiler” diye konuştu. 
Açıklamanın ardından çiftçiler araçlarını eylem yerinde bırakıp dağıldılar. 

Güncelleme Tarihi: 02 Temmuz 2015, 10:20
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474