banner564

Onların derdi açlık

Gittikçe fakirleşen ailelerin genç yaştaki evlatları marketlerden süt ve bisküvi hırsızlığına yöneldi

Onların derdi açlık
banner598
Hüseyin ÇİÇEK
Kuzey Kıbrıs’ta bir yandan banka mevduatlarındaki artışlardan söz edilirken, diğer yanda fakirleşen ve bir litre süte veya bir paket bisküviye ihtiyaç duyan insan sayısı giderek artıyor.
   KKTC kurumlarının, işsiz ve parasız gençlerle ilgili herhangi bir araştırma yapmaması, sorunlara karşı ilgisiz ve duyarsız kalması nedeniyle, hapisliği göze alan 15 ile 25 yaş arası gençlerin marketlerden hırsızlığa yönelmesi hukuk çevrelerini de rahatsız ediyor.
   Son olarak Gazimağusa’da ortaya çıkan bir hırsızlık olayında 19 yaşındaki Onur Tiken ile 18 yaşındaki Ali Canlı’nın, Temel Market’ten süt, gofret, çifs ve biskküvi sirkat ettiği tespit edildi. Sözkonusu 2 gencin, gıda ürünlerinin yanı sıra şampuan ve çorap sirkat ettikleri bildirildi.


4 ayrı işyerine girdiler…
Gazimağusa’da 18 Eylül ile 6 Ekim tarihleri arasında 4 ayrı işletmeye girerek süt, gofret, cips, bisküvi, çikotlata, sigara ve şampuan sirkat ettiği ileri sürülen zanlılar önceki gün tespit edilerek gözaltına alındı. Her iki zanlı da dün tutukluluk istemi ile mahkeme huzuruna çıkarıldı.
Mahkemeye meseleyi aktaran Adli Şube’de görevli polis memuru Erman Sennaroğlu, mahkeme huzurunda bulunan zanlı 1 Onur Tiken’in, 18 Eylül 2017 tarihinde, Gazimağusa’da bulunan Altınşiş Ocakbaşı isimli restorana, binanın doğu kısmında bulunan pencereden girdiğini, ancak içerden bir şey sirkat etmeden çıkış yaptığını söyledi.

Çikolata, sigara, çorap, süt ve  şampuan çaldılar
Sennaroğlu, zanlı 1 Onur Tiken ile Zanlı 2 Ali Canlı’nın, 25 Eylül 2017 tarihinde, Alasya Park sitesinde bulunan “Tamel” isimli markete girerek, 6 paket sigara, 2 adet çikolata 1 adet şampuan, 3 adet çorap ve 20 TL madeni para sirkat ettiklerini anlattı.
Sennaroğlu, zanlı 2 Ali Canlı’nın 27 Eylül 2017 tarihinde  yeniden aynı markete girerek, 1 süt, 2 gofret,  1 cips ve 2 bisküvi sirkat ettiğini söyledi.

Son işletme Lezzet Dünyası
Sanıkların 6 Ekim 2017 tarihinde, “Lezzet Dünyası” isimli işletmeye girdiğini, ancak bir şey sirkat etmeden çıkış yaptığını aktaran Sennaroğlu, 9 Ekim 2017 tarihinde zanlıların Gazimağusa’da tespit edildiğini söyledi.

Şampuan ve çoraplar tasarruflarında bulundu
Zanlıların gönüllü ifade vererek suçlarını kabul ettiklerini belirten Sennaroğlu, sirkat edilen şampuan ile 3 adet çorabın zanlıların tasarrufunda bulunduğunu ifade etti. Bölgede benzer sirkat olayları olduğunu ve zanlılar ile bağlantısının araştırılacağını anlatan Sennaroğlu, incelenmesi gereken güvenlik kamerası görüntüleri olduğunu da kaydetti ve soruşturma maksatlı mahkemeden süre talep etti.
Huzurundaki şahadeti değerlendiren Yargıç Gökhan Asafoğulları, soruşturmanın salimen yürütülmesine olanak sağlamak amacı ile zanlıların, 3 gün polis nezaretinde kalmasına izin ve emir verdi.


Güncelleme Tarihi: 11 Ekim 2017, 11:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473