banner564

O’nun ilgi alanı farklı

Ünlü araştırma şirketi sahibi ile isim benzerliği olan Murat Gezici, cüzdan çaldığı ve kurusıkı tabanca bulundurduğu iddiasıyla tutuklandı

O’nun ilgi  alanı farklı
banner598
Suna ERDEN
Girne’de bir döviz bürosunda çalınan cüzdanın izini süren polis, kamera görüntülerinden tespit ettiği Murat Gezici’yi tutukladı. 
Zanlının, Türkiye’de ve Kuzey Kıbrıs’ta ün yapan Gezici Araştırma Şirketi sahibi Murat Gezici ile aynı ismi taşıması ise ilginç bir tesadüf olarak tarihe geçti.
Zanlı polise verdiği ifadede çaldığı cüzdanı aracından sakladığını itiraf etti. Yapılan aramada zanlının aracının torpido gözünde kurusıkı silah ve mermiler bulundu. Hırsızlık suçunun yanı sıra kanunsuz patlayıcı madde ve ateşli silah taşıma suçlarından da hakkında soruşturma yapılan zanlı dün teminat için Girne’de mahkemeye çıkarıldı. 
Duruşmada zanlı hakkındaki iddiaları aktaran polis,12 Aralık tarihinde Girne’de bir döviz bürosunda A.K isimli erkek şahsa ait masa üzerinde unutulan cüzdanın çalındığını ifade etti. Şikâyet üzerine yapılan araştırmada işyerinin kamera kayıtlarının inceleme altına alındığını ifade eden polis, içerisinde banka kartları ve kimlik belgeleri bulunan cüzdanı zanlının çaldığını tespit ettiklerini söyledi. 

Polise, cüzdanın yerini itiraf etti…
Tespit üzerine zanlının gözaltına alındığını, ifadesinde cüzdanın aracında olduğunu itiraf ettiğini kaydeden polis, araçta yapılan aramada torpido gözünde kurusıkı silah ve şarjöründe bir kurusıkı mermi bulduklarını ifade etti. Çalınan cüzdanın da araçta bulunduğunu belirten polis, zanlının evinde yapılan aramada ise yatak odasında 42 tane kurusıkı mermi bulduklarını açıkladı. Zanlı hakkında başlatılan soruşturmanın tamamlandığını kaydeden polis, KKTC vatandaşı olan zanlının teminata bağlanmasını talep etti.
Mahkeme, zanlıyı kanunsuz patlayıcı madde ve ateşli silah taşıma ile hırsızlar suçlarından yargılanmak üzere teminata bağladı. Zanlı, 5 nakit teminat yatırması, bir kefilin 100 bin TL kefalet senedi imzalaması ve yurt dışına çıkış yasağı şartlarıyla tutuksuz yargılanmak üzere serbest kaldı.

Güncelleme Tarihi: 20 Aralık 2017, 11:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473