banner564

Orta yol bulunamadı

Asgari Ücret Tespit Komisyonunun ilk toplantısında, işçi tarafı bin 920 TL talep etti, işveren tarafı ‘şimdiki rakam iyi’ dedi

Orta yol bulunamadı
banner598
Asgari Ücret Tespit Komisyonu nun dünkü toplantısında İşçi ve İşveren tarafının önerileri uyuşmadı. Toplantının ardından, . Asgari Ücret Tespit Komisyonu Başkanı İsmet Lisaniler yaptığı yazılı açıklamada, işçi tarafı asgari ücretin 1,920 TL’ye çıkmasını talep ederken işveren tarafı asgari ücretin artırılmamasını istediğini belirterek, . Komisyonun yarın  yeniden toplanacağını kaydetti.
5 devlet, 5 işveren ve 4 işçi temsilcisinin katıldığı ve bir süreliğine Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Aziz Gürpınar’ın başkanlık ettiği toplantıda taraflar, asgari ücretin yeniden belirlenmesine yönelik görüşlerini ortaya koydu. Toplantıda işçi tarafı 2014 yılı başında kendi hesaplamalarına göre olması gereken asgari ücretin üzerine 6 ay sonunda ulaşılan hayat pahalılığının ilave edilmesiyle ulaşılacak rakamın yani 1,920 Türk Lirası’nın asgari ücret olarak tespit edilmesini teklif etti.

“Artışa gerek yok”
İşveren tarafı ekonominin genel seyri, asgari ücretin artmasının işsizlik üzerinde yaratacağı baskı ve yıl içinde mevcut asgari ücretin değişmesine neden olacak önemli değişiklikler olmadığını, bu nedenlerle asgari ücretin artırılmasına gerek olmadığını öne sürdü. Devlet tarafı ise yılbaşından beri uygulanmakta olan 1,560 Türk Lirası asgari ücretin bu gün gelinen noktada oluşan hayat pahalılığının dikkate alınarak güncellenmesi gerektiğini savundu. Lisaniler’in açıklamasına göre toplantıda ortaya konulan görüşler doğrultusunda, tarafların konuyu yetkili organlarında görüşmek ve değerlendirmesine olanak sağlamak amacıyla, yarın saat 10.30’da, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı toplantı salonunda ikinci bir toplantı yapılması kararına varıldı.

Güncelleme Tarihi: 24 Temmuz 2014, 09:26
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474