banner564

Ortak coşku 97 yaşında

Atatürk’ün tüm dünya çocuklarına armağan ettiği Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı KKTC’de de kutlandı

Ortak coşku 97 yaşında
banner598
 Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Özdemir Berova, Atatürk’ün çocuklara armağan ettiği büyük eseri, sonsuza kadar yaşatma kararlılığını gelecek nesillere anlatmak gerektiğini belirtti. 
   Berova, “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” dolayısıyla Bayrak Radyo ve Televizyon Kurumu’nda (BRTK) televizyon ve radyodan yaptığı konuşmada, “Bugün; Türk milletinin iradesini temsil eden Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 97. Yıldönümü. Türk halkının; var olma, devlet olma, özgürlük, bağımsızlık ve egemenliğini ilan ettiği gündür” ifadelerini kullandı. 
   Berova, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde ve onun “Milletin bağımsızlığını yine milletin azmi ve kararlılığı kurtaracaktır” sözleriyle yakılan bağımsızlık meşalesinin, 23 Nisan 1920 günü Ankara’da, Anadolu’nun dört bir yanını aydınlatan bir güneş haline geldiğini kaydetti. 

Kortej yürüyüşü düzenlendi
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı çerçevesinde Lefkoşa’da Cumhuriyet Meclisi önünden başlayan kortej Cumhurbaşkanlığı’ndan da geçti. Lefkoşa merkez okullarından ve “19. Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali”ne katılan ekiplerden oluşan öğrenciler, Cumhuriyet Meclisi önünden başlayarak, Ledra Palace Işıkları, Cumhurbaşkanlığı, Girne Kapısı, Sedat Simavi Endüstri Meslek Lisesi’nin ardından Çağlayan Parkı’ndaki tamamlanan korteje katıldı.
Kortejin Cumhurbaşkanlığı bölümünde, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, çocukların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladı, onlarla sohbet ederek, fotoğraf çektirdi.

İlçelerde törenler düzenlendi
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Güzelyurt ve İskele’de törenlerle kutlandı. Güzelyurt’taki tören Kaymakamlık binası karşısındaki Atatürk Anıtı önünde, İskele’de ise Atatürk Anıtı ile Cumhuriyet Stadyumu’nda yer aldı.
İskele’de ilk tören, İskele Ecevit Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’nda yapıldı.

Mağusa’da 2 renkli etkinlik
Gazimağusa Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla 2 farklı organizasyon gerçekleştirdi.
   Gazimağusa Belediyesi ile Yunus Emre Enstitüsü'nün Mağusa Gelişim Akademisi’nde (MGA) ortaklaşa düzenlediği 23 Nisan Şöleni’nde çocuklara gün boyunca eğlenceli etkinlikler sunuldu. Namık Kemal Meydanı’ndaki 23 Nisan kutlamalarında ise, Gazimağusa Belediyesi ile Mağusa Suriçi Derneği’nin ortak organizasyonu ile hem gösteriler yapıldı hem de yiyecek içecek stantları kuruldu.

Lefkoşalı öğrencilerden Harmancı’ya ziyaret
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında Lefkoşa’daki okullara bağlı bir grup öğrenci, Lefkoşa Türk Belediyesi’ni (LTB) ziyaret ederek, başkan Mehmet Harmancı’nın konuğu oldu.
   LTB’den yapılan açıklamaya göre, çocuklar ilk olarak LTB Başkanı Mehmet Harmancı tarafından belediyecilik konusunda bilgilendirildi. Sonrasında LTB’deki şube ve birimleri gezen çocuklar, nasıl hizmet verildiğini gördü ve zaman zaman da işleyişe ortak oldu.
LTB’nin iletişim hattına ulaşan yurttaşlarla ilk teması kuran çocuklar, personellerin de yardımı ile yönlendirmede bulundu.

Kimler mesaj yayınladı?
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla; KKTC İnsan Hakları Derneği Genel Başkanı Hasan Yılmaz Işık, YDP Genel Sekreteri Bertan Zaroğlu, Emekli Mücahitler Derneği Başkan Mehmet Salih Direktör, Sağlık Turizmi Konseyi Başkanı Ahmet Savaşan birer mesaj yayınladı.

Güncelleme Tarihi: 24 Nisan 2017, 10:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473