banner564

Ortak coşku

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 92’nci yıldönümü KKTC’de de törenlerle kutlanacak

Ortak coşku
banner598
Türkiye topraklarının 1922 yılında, işgal birliklerinden geri alındığı günü temsil eden 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 92. yıldönümü, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde de düzenlenecek törenlerle kutlanacak.  30 Ağustos 1922’de Dumlupınar'da, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk başkumandanlığında zaferle sonuçlanan Başkomutanlık Meydan Muharebesi’ni (Büyük Taarruz) anmak için kutlanan 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle  bugün Lefkoşa başta olmak üzere tüm ilçelerde törenler düzenlenecek. 

Tebrik kabulüyle başlayacak
 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları, Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçisi Halil İbrahim Akça’nın, Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanı Korgeneral İsmail Serdar Savaş eşliğinde yapacağı tebrik kabulüyle başlayacak. 
Tebrik kabulü saat 08.45’te Ortaköy’deki Kıbrıs Türk Kuvvetleri Alay Komutanlığı Gazinosu’nda yer alacak.  Lefkoşa Atatürk Anıtı önündeki tören saat 09.30’da başlayacak. Törende, protokol sırasına göre çelenkler anıta sunulacak, saygı duruşunda bulunulacak ve İstiklal Marşı ile bayraklar göndere çekilecek. Tören, Cumhurbaşkanı, Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçisi ve Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanı’nın Anıt Özel Defteri’ni imzalamasıyla son bulacak. 

Dr. Küçük Bulvarı’nda Resmi Geçit töreni
Dr. Fazıl Küçük Bulvarı’ndaki resmigeçit töreni ise saat 10.00’da gerçekleştirilecek. Tören, İstiklal Marşı ile bayrakların göndere çekilmesi, Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu tarafından tören birliklerinin denetlenmesi ve halkın bayramının kutlanması, bir subayın konuşması ve resmigeçitle tamamlanacak.  Bu arada Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanlığı Bandosu, saat 18.00’de Girne Atatürk Anıtı önünde konser verecek. Lefkoşa Dereboyu’ndaki konser ise saat 20.00’de başlayacak. Öte yandan, Zafer Bayramı nedeniyle diğer ilçelerde de törenler düzenlenecek.

Güncelleme Tarihi: 30 Ağustos 2014, 09:37
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473