banner564

Ortak harekat

Tanzanya’dan, Londra’ya gönderilen 3 kilo uyuşturucunun KKTC ile bağlantısı İngiliz Polisi ve Kıbrıs Türk Polisi tarafından araştırılıyor

Ortak harekat
banner598
Çiğdem AYDIN
Tanzanya’dan, Londra’ya gönderilen 3 kilo uyuşturucunun KKTC ile bağlantısı İngiliz Polisi ve Kıbrıs Türk polisi tarafından araştırılıyor. İngiltere-Londra Heathrow Havalimanı’nda kontrol edilen valizde ele geçirilen 3 kilo uyuşturucu ile ilgili KKTC’de tutuklanan Abbas Kambiy, Arnold Likoko ve Rashid Siwa hakkındaki soruşturma devam ediyor. 
Tanzanya’dan zanlı Kimbay adına gönderilen ve son adresi KKTC olduğu belirtilen uyuşturucu ile ilgili soruşturmada bağlantılar aranıyor. Haklarında başlatılan soruşturma devam eden zanlılar 3 gün tutukluluk ardından dün ek süre talebi ile yeniden mahkemeye çıkarıldı.
Duruşmada zanlılar hakkındaki iddiaları aktaran polis, zanlı Abbas Kambiy’e Tanzanya’dan gönderilen bavulda Londra Heathrow Havalimanı’nda yapılan kontrolde 3 kilo hintkeneviri türü uyuşturucu madde bulunduğunu söyledi. 

İngiliz Polisi yardım talep etti
Tespit üzerine İngiliz polisinin KKTC polisi ile temasa geçtiğini, zanlının ülkede olduğunu bildirdiğini kaydeden polis, zanlı Abbas Kambiy ve suçla bağlantılı oldukları belirlenen zanlılar Arnold Likoko ile Rashid Siwa’nın da tespit edilerek tutuklandığını belirtti. Polis, zanlıların sorgularında kısmen de olsa suçlamaları kabul ettiklerini açıkladı. Zanlılar başlatılan soruşturmanın devam ettiğini, araştırmalarının sürdüğünü kaydeden polis, zanlıların 4 gün daha tutuklu kalmalarını talep etti. Talebi değerlendiren mahkeme zanlılar hakkında 4 gün daha tutukluluk kararı verdi.

Güncelleme Tarihi: 28 Şubat 2017, 09:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474