banner564

Ortak tatbikat 2016’da

Kıbrıs Türk tarafını ve Ankara’yı, AB ve BM’yi müzakere masasında oyalayan Rum Yönetimi, Ermenistan ile Savunma alanında sessiz sedasız işbirliği anlaşması imzaladı

Ortak tatbikat 2016’da
banner598
   Rum Yönetimi, bir yandan Kıbrıs sorununun kısa sürede çözümünden yana olduğunu söyleyerek, ilgili tüm ülkeleri ve Kıbrıslı Türkleri müzakere masasında oyalarken, diğer yandan Kıbrıslı Türkleri dışlayarak, başka ülkelerle ‘stratejik anlaşma’ yapmaya devam ediyor.
   Yunanistan ve Mısır’la imzalanan anlaşma sonrasında, Rum Savunma Bakanı Hristoforos Fokaidis önceki gün Erivan’a giderek, Ermenistan Savunma Bakanı Seyran Ohanyan ile  savunma alanında anlaşma imzaladı. İki bakanın görüşmesi sırasında, ortak askeri tatbikatın 2016’da yapılması üzerinde duruldu.
   Fokaidis, anlaşma sonrasında Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan ile 45 dakika süren biğr görüşme yaptı. Sarkisyan, görüşme sırasında Kıbrıs konusunda Rumk tarafının tezlerine bir kez daha destek belirtti.
    Fileleftheros gazetesi , Fokaidis’in Ermenistan Savunma Bakanı Seyran Ohanyan ile görüştüğünü, ardından heyetler arası görüşmelere geçildiğini belirtirken, görüşmeler çerçevesinde Güney Kıbrıs ile Ermenistan arasındaki sıkı işbirliği alanının daha fazla genişletilmesi yollarının ele alındığını ve savunma ile güvenlik alanında ikili işbirliği programı anlaşmasına imza atıldığını kaydetti.
    Habere göre Fokaidis ortak basın toplantısında yaptığı konuşmada jeopolitik belirsizliğin, istikrarsızlığın ve asimetrik tehditlerin olduğu bir dönemden geçildiğini belirterek, güvenlik alanında güçlendirilmiş bir işbirliği yapılmasının gerekliliğine değindi.

İlişkiler daha da gelişecek

   Ohanyan da Güney Kıbrıs ile Ermenistan arasındaki ilişkilerin daha fazla geliştirilmesi gerektiği üzerinde durdu. Fokaidis’in, Güney Kıbrıs’ı ziyaret etmesi yönünde yaptığı daveti kabul ettiğini söyleyen Ohanyan, 2016 yazında gerçekleştirilecek olan bir sonraki “Argonaftis” (Argonot) tatbikatına katılma yönündeki arzusunu dile getirdi.
    Haberde Fokaidis’in ziyaretinin Ermenistan Devlet Başkanı Serj Sarkisyan ile yaptığı görüşmeyle tamamlandığı belirtildi.
   Öte yandan Alithia gazetesine göre Rum Başkanlık sarayında Ermeni toplumu için düzenlenen etkinlikte konuşan Anastasiadis, Kıbrıs’ta yaşayan Ermenilere seslenerek, bağımsızlığın ardından gelen yıllardaki ilerlemeye özlü bir şekilde katkıda bulunduklarını belirtti.
   Anastasiadis geçen yıllarda kaydettikleri başarılar gibi bugünkü çıkmazdan da birlikte kurtulacaklarını ve ortak vatanı yeniden birleşmeye, istikrara, güvenliğe, barışa ve refaha götüreceklerini savundu

Güncelleme Tarihi: 29 Mayıs 2015, 09:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474