banner564

Özel ekip iz sürüyor

Bir kişinin yanarak can verdiği Big Boss Bar kundaklaması ile ilgili polis önemli detaylara ulaştı, 2 zanlı aleyhinde 8 gün ek tutukluluk emri temin edildi

Özel ekip iz sürüyor
banner598
Hüseyin ÇİÇEK
Gazimağusa’da İran uyruklu Ali Rasekh Foumani’nin yaşamını yitirmesine neden olan kundaklama olayı ile ilgili soruşturma devam ediyor. 
Olayı soruşturan özel ekip tarafından tutuklanan Ali Demirbağ ile Ethem Demir ile ilgili kanıtlara ulaşıldı. 
Yapılan soruşturmada olay yerindeki tekerlek izleriyle Demirbağ’ın aracının tekerlek izlerinin tamamen uyuştuğu açıklandı. Ayrıca polise itirafta bulunan zanlı Demir’in de zanlı Demirbağ’ın olay anında giydiği kıyafetleri işyerinde sakladığını anlattı. 
Polis, zanlı Demir’in ofisindeki kıyafetleri emare olarak alırken, üzerinde is kokusu olduğu belirtildi. Haklarında başlatılan soruşturma devam eden iki zanlı dün ek süre için yeniden Gazimağusa’da mahkemeye çıkarıldı.

Tekerlek izleri ele verdi
Adli Şube’de görevli Polis Müfettişi Rezvan Kaçar, 11 Aralık 2017 tarihinde İsmet İnönü Bulvarı’nda faaliyet gösteren Big Boss isimli iş yerinin saat 03.55 sıralarında yanıcı madde dökülerek yakıldığını hatırlattı. Kaçar, yanan iş yerinin 3 kat olduğunu ve üst katında apartman daireleri bulunduğunu ifade ederek, yangın esnasında içeride bulunan 66 yaşındaki Alirıza Rasekh Foumani’nin gaz soluması ve yanarak öldüğünü yineledi. Kaçar, olayın ardından ülke genelinde geniş çaplı soruşturma başlattıklarını ve suçla bağlantılı olduklarını tespit ettikleri zanlı Ali Demirbağ ve Ethem Demir’i 14 Aralık 2017 tarihinde tutukladıklarını söyledi. 

Birçok kişiden ifade alındı
Mahkemeye çıkarılan zanlılar hakkında 3 gün tutukluluk aldığını aktaran Kaçar, bu süre zarfında birçok kişiden ifade temin edildiğini belirterek, zanlı Ali Demirağ’ın aracının, olay saatinde olay yerin yakınlarında kamera görüntülerine takıldığını ve olay yerinden alınan tekerlek izleri ile zanlı Demirbağ’ın aracının tekerlek izlerinin birebir örtüştüğünü açıkladı.

Elbiselerin üzerinde koku vardı
Kaçar, ayrıca zanlı Ethem Demir’in itirafı üzerine de çalıştığı işyerindeki ofiste zanlı Ali Demirbağ’ın olay saatinde giydiği elbiselerin gizlenmiş olarak bulunduğunu söyledi. Kaçar, elbiselerin üzerinde is kokusu bulunduğunu da kaydetti. Mesele ile ilgili aranmakta olan şahıslar olduğunu ve bu şahıslardan bir tanesinin evinde benzin bidonu bulunduğunu belirten Kaçar, soruşturmanın sürdüğünü belirterek ek süre talep etti. Mahkeme talep üzerine zanlıların tutukluluk süresini 8 gün daha uzattı.

Güncelleme Tarihi: 19 Aralık 2017, 11:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473