banner564

Özgürgün: Hadlerini aştılar

Öğretmen sendikacılarla ilgili yasa değişikliğinin meclis komitesinde ivedilikle görüşülmesi kabul edildi

Özgürgün: Hadlerini aştılar
banner598
Sibel Siber başkanlığında toplanan Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu’nda, “Öğretmenler Değişiklik Yasa Önerisinin” komitede ivedilikle görüşülmesine ilişkin tezkere oyçokluğuyla kabul edildi.  
UBP Genel Başkanı, Başbakan Hüseyin Özgürgün, Genel Kurul’da yaptığı konuşmada, “Öğretmenler Değişiklik Yasa Önerisi”nde görüşlerinin olumlu olduğunu, komitede düzenleme yapılacağını, diğer sendikalarla ilgili düzenlemenin de geleceğini kaydetti.
"Sendikacılığın gerekleri dışına çıkan sendikacılar olduğunu, dolayısıyla bunda hükümet ve meclisin sorumluluğu olduğunu söyleyen Özgürgün, “Bazı sendika yönetimleri hadlerini aşmıştır” dedi.  İntikam almanın söz konusu olmadığını, bu konunun uzun zamandır konuşulmakta olduğunu dile getiren Özgürgün, “Bu meclis iradesiyle yapılacak bir düzenlemedir” dedi. 

Kalyoncu: İntikamcı bir öneri
CTP milletvekili Ömer Kalyoncu, söz alarak, bu önerinin “intikamcı bir öneri” olduğunu savunarak, bu önerinin sadece öğretmen sendikalarını kapsadığını söyledi. Kalyoncu, “Bu kabul edilebilir bir davranış değil” dedi. Maliyeye yük getirdiğini söylemenin “tuhaf bir durum” olduğunu ve geçerli bir argüman olmadığını savunan Kalyoncu, çalışanların örgütlenmesini teşvik yerine engellenmesini eleştirdi, CTP’nin ret oyu vereceğini söyledi. 

Angolemli: Bunun hesabı mutlaka sorulacaktır
TDP milletvekili Hüseyin Angolemli, sendikal hakların uzun süreçler sonunda bedel ödenerek alındığını belirterek, bu hakların bir anda elden alınmasının bir kavganın işareti olduğunu, iç huzuru da bozacağını savundu. 
“Öğretmene saldırmak için isteyerek bu öneri getirildi. Önce öğretmeni linç ettirdiler sonra da öğretmenlerin elinden hakkı alacaklar. Yazıklar olsun” diyen Angolemli, hükümetin “baskıcı bir hükümet” olduğunu iddia etti, “Bunun hesabı size mutlaka sorulacaktır” dedi. 

Denktaş: İntikamcı anlayış söz konusu değil
DP Genel Başkanı Başbakan Yardımcısı Maliye Bakanı Serdar Denktaş, sadece öğretmen sendikalarına uygulanmayacağını, Kamu Yasası’nda yapılacak değişiklikle bu durumun tüm sendikaları kapsayacağını belirtti. İntikamcı bir anlayışın söz konusu olmadığını, örgütlenmenin profesyonelce yapılmasına olanak sağlayacaklarını dile getiren Denktaş, bunu farklı yönlere çekmenin bambaşka bir konu olduğunu ifade etti. 
Denktaş, KTÖS’ün de, öğretmenlerin de bugünlere gelinmesinde önemli rolü olduğunu belirtti. 
Konuşmaların ardından tezkere oyçokluğuyla kabul edildi. 

Yasa önerisinin genel gerekçesi…
Yasa önerisinin genel gerekçesinde, “Öğretmenlerin bağlı bulundukları en çok üyeye sahip iki sendikanın her birinin yetkili organlarınca atanacak üç yöneticisine görevleri süresince ödenekli izin verilmesinin, öğretmenlik hizmeti vermek üzere istihdam edilen bu kişilerin mesleklerini icra etmelerine engel olduğu ve eğitim öğretim faaliyet ve hizmetlerinin aksamaması için bu kişilerin görevini yapmak üzere yeni istihdamlar yapılmasını zorunlu kıldığı” ifade edilerek , bu durumun kamu maliyesine de ek yük getirdiği ve bu yasa önerisinin, bu sakıncaların ortadan kaldırılması amacıyla hazırlandığı belirtiliyor.

Güncelleme Tarihi: 17 Ocak 2017, 08:52
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474