banner564

Özgürgün’e sert yanıt

Erhürman, hukuksuzluk ve yolsuzlukların üzerinin milliyetçilik ve hain edebiyatı ile örtülemeyeceğini savundu

Özgürgün’e sert yanıt
banner598

CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, Başbakan Hüseyin Özgürgün’ü “yasalara aykırı şekilde vatandaşlık dağıtılması” konusunda kendisine yöneltilen suçlamalara verdiği karşılıktan dolayı eleştirdi. Erhürman yazılı açıklamasında, “Ülkemizde on yıllardır yasalara uygun biçimde ikamet ediyor olmasına karşın yurttaş yapılmayan Türkiye kökenli insanlar dururken, on yedi aylık iktidar süresinde yüzlerce kişiye, yasalara aykırı biçimde, herhangi bir gerekçe göstermeksizin Bakanlar Kurulu kararıyla istisnai yurttaşlık dağıtan hükümetin başbakanı nihayet konuştu ve bu zihniyetin yıllardır sürdürdüğü kara propagandayı tam da kendisinden ve temsil ettiği zihniyetten beklendiği gibi bir kez daha ortaya serdi” ifadelerini kullandı.

“Halkın ve CTP’nin yapılan hukuksuzlukların ve yolsuzlukların üzerinin milliyetçilik sosuyla ve hain edebiyatı ile örtülmesine asla izin vermeyeceğini” kaydeden Erhürman, “Nerede doğmuş, hangi etnik kökene, dine, mezhebe mensup olursa olsun tüm KKTC yurttaşlarının ortak menfaati, bu ülkede yurttaşlıkla ilgili olanlar dahil tüm işlemlerin hukuka uygun biçimde yapılmasıdır ve CTP bu ortak menfaatin gerçekleşmesi için dün olduğunu gibi bugün de, yarın da üzerine düşeni yapmaya devam edecektir” dedi.

“Aynı edebiyat bir kez daha devrede”
Erhürman, “Özgürgün’ün yapılan işlemlerin hukuka uygun olduğunu savunmasının imkansızlığını nihayet fark ettiği için ezberindeki savunma stratejisini en pervasız biçimde uygulamaya koyduğu” görüşünü ifade etti. Erhürman yazılı açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
“Başbakana göre, yurttaşlıkla ilgili eleştirileri yapanlar, ‘Rum politikalarına hizmet’ etmekteymiş. Kıbrıs Türk halkının on yıllardır dinlemek zorunda bırakıldığı ve dinlemekten bıkıp usandığı ‘hain’ ve ‘Rumcu’ edebiyatı böylece bir kez daha devreye sokuldu. Bir de ‘içimizdekilerin nasıl bir ruh haliyle bunu yaptığını anlamış değilim’ diyor başbakan. Aslında mesele, hukuka aykırı işlemler yapıldığının, yolsuzlukların ve adaletsizliklerin gündeme geldiğini gören başbakanın suçluluk duygusuyla içine girdiği ruh halidir. Ne zaman hukuksuzlukları ve yolsuzlukları ortaya çıksa, bunları gündeme getirenleri ‘hain’, ‘Rumcu’ ilan etmek kendilerinin en iyi bildiği şeydir. Başbakan, halkı bölmeyi, sinir uçlarıyla oynamayı ve toplumun geniş kesimlerini hain ilan etmeyi göze alacak kadar kendinden geçmiştir”.

Güncelleme Tarihi: 29 Eylül 2017, 10:52
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474