banner564

Özyiğit: Fark ortaya çıksın

TDP, Başbakan Özgürgün’ün hesapları ile mal varlığının incelenmesi için Başsavcılık ve Meclis'e başvurdu

Özyiğit: Fark  ortaya çıksın
banner598

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP), Başbakan Hüseyin Özgürgün'ün banka hesapları ve mal varlığının incelenmesi için Başsavcılık ile Meclis Başkanlığı'na başvuruda bulundu. 

Söz konusu başvurular Genel Başkan Cemal Özyiğit tarafından dün sabah Başsavcı Aşkan İlgen ile Meclis Başkanı Siber Siber'e yapıldı.
DP Genel Başkanı Cemal Özyiğit, konuyla ilgili yazılı açıklamada, Başbakan Özgürgün'ün banka hesaplarındaki parasıyla Meclis'e verdiği mal beyanı arasındaki farkın ortaya çıkacağını belirterek, bu konuda gerekenin yapılması için başvuruda bulunduklarını söyledi. 
Özyiğit, Başbakan Özgürgün'ün mal varlığında artış olduğu halde, bu konuda gerekli değişiklikleri yapıp yapmadığı ve hesaplarındaki para miktarındaki değişiklikleri yasal bir şekilde ispat etmemesinin bir suç meydana getirdiği gerekçesiyle Meclis Başkanlığı ile Başsavcılığa başvuruda bulunduklarını belirtti. 
Cemal Özyiğit, “Madem Sayın Başbakan ısrarla açıklama yapmaktan kaçınmakta, o halde ilgili merciler bu konuda yasal zeminde gerekli girişimleri yapmaları için TDP gerekli başvuruyu yapmış ve kamuoyunun bilgilendirilmesini  beklemektedir. Toplumun da beklentisi zaten bu yöndedir" dedi.  

Katılım Vizyonu Kitabı tanıtıldı
Öte yandan Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) dün düzenlenen basın toplantısında “Katılım Vizyonu Kitabını” basın mensuplarıyla paylaştı.
Toplantıda TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit ile Genel Sekreter Asım İdrisin konuşma yaptı.
TDP kitapta ekonomi,  kamu maliyesi, kamu yönetimi, sağlık, eğitim, trafik ve yol güvenliği,  çevre ve doğal kaynaklar, gençlik, spor, kültür ve sanat,  bayındırlık, şehircilik, ulaşım, haberleşme, turizm, tarım ve hayvancılık, yargı reformu, iş hayatı ve haklar, insan hakları, toplumsal cinsiyet eşitliği, özel gereksinimli bireyler, çocuk hakları, mülteci ve sığınmacı hakları, yaşlılar, Kıbrıs sorunu, Türkiye ile ilişkiler, vatandaşlık konularındaki vizyonunu ortaya koyuyor.

Güncelleme Tarihi: 27 Aralık 2017, 13:37
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473