banner564

Para buharlaştı

Osman Uçar’ın 150 bin lirasını uçuran sahte gümrükçü Mithat Kurt ile Muhammet Gökmen cezaevine gönderildi

Para buharlaştı
banner598
Hüseyin ÇİÇEK
Gazimağusa’da akıllara durgunluk veren bir plan ile Osman Uçar isimli şahsın 150 bin TL’sini uçuran Muhammet Gökmen ile Mithat Kurt isimli iki kafadarın macerası cezaevinde son buldu. Haklarındaki soruşturmanın tamamlanmasına müteakip dün mahkeme huzuruna çıkarılan zanlılar, davaları görüşülüceye kadar hükümsüz tutuklu olarak Merkezi Cezaevi’ne gönderildi. Zanlıların Osman Uçar’dan aldıkları paralar ise bulunamadı.

Her şey bir hayali gümrükçü ile başladı…
Mahkemeye meseleyi aktaran Adli Şube’de görevli polis memuru Mahit Türe, mahkeme huzurundaki zanlıların, 2016 yılı Ocak ayı ile 2017 yılı Mart  ayı içerisinde, Gazimağusa’da sakin Osman Uçar’a, hayali olarak yarattıkları Cemal Gireşçioğlu isimli bir tanıdıklarının gümrükte görevli olduğunu ve gümrükte bulunan 4 tane lüks aracı kendisine uygun fiyata alabileceklerini söyleyerek, adı edilenden,  farklı tarihlerde toplam 150 bin TL nakit parayı sahtekarlıkla temin ettiklerini anımsattı.

Farklı iddialarda bulundular
Zanlıların mesele ile ilgili kendilerine gönüllü ifade verdiğini ve zanlı 1 Muhammet Gökmen’in, bahse konu paranın 132 bin 500 TL’sini zanlı 2 ile bölüştüklerini ileri sürerken, zanlı 2 Mithat Kurt’un ise konu paradan sadece 2 bin TL aldığını iddia ettiğini anlatan Türe, yürütmüş oldukları tahkikatı tamamlandıklarını bildirdi.
Zanlıların itham edildiği suçun oldukça ciddi olduğuna dikkat çeken ve serbest kalmaları halinde yargılanmaktan kaçma olasılıklarının yüksek olduğuna vurgu yapan Türe, mahkemeden, zanlıların davaları görüşülünceye kadar Merkezi Cezaevi’ne gönderilmesini talep etti.

1 ayı geçmemek şartı ile cezaevine gönderildiler
Huzurundaki şahadeti değerlendiren Yargıç Hazal Hacımulla, zanlıların, davaları görüşülünceye kadar ve her halükarda 1 ayı geçmemek şartı ile hükümsüz tutuklu olarak Merkezi Cezaevi’ne gönderilmesine emir verdi.

Güncelleme Tarihi: 25 Mart 2017, 09:29
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474