banner564

Paraları bitince hırsızlık yaptılar

Gazimağusa’da güpe gündüz girdikleri evden çaldıklarını Girne’ye götürüp satan Rashad Badalbaylı ile Rufat Guliyev, polisin sıkı takibi sonucu yakalandı

Paraları bitince  hırsızlık yaptılar
banner598
Hüseyin ÇİÇEK
Gazimağusa’da geçtiğimiz Çarşamba günü, güpe gündüz girdikleri bir evden hırsızlık yapan Rashad Badalbaylı ile Rufat Guliyev isimli zanlılar, polisin adım adım yürüttüğü nefes kesen bir operasyon sonucu tespit edilerek tutuklandı. 
Zanlıların soygun yaptığı bölgedeki işyerlerinin kamera kayıtlarını inceleyen polisler, zanlıların kiraladığı aracın plakasını tespit etti. Daha sonra zanlıları adım adım takip eden polis ekipleri, dün saat 01.00 sıralarında takibe aldıkları her iki zanlıyı da Kalliland bölgesinde kıstırarak yakaladı. 
Polisin mahkemedeki şahadetine göre aynı gün başka bir eve daha sirkat amaçlı giren zanlılar, yakalanacaklarını düşünerek panikle evi terketti, ayrıca zanlılardan Rashad Badabaylı’nın vermiş olduğu gönüllü ifadesinde, başka bir eve daha girerek 1 adet televizyon sirkat ettiklerini ve konu televizyonu Girne’de sattıkları da ortaya çıktı. Polis tarafından gözaltına alınan zanlılar Rashad Badalbaylı ile Rufat Guliyev, dün tutukluluk istemi ile mahkeme huzuruna çıkarıldı.

Polis olayı anlattı
Mahkemeye meseleyi aktaran Adli Şube’de görevli polis memuru Mahir Türe, zanlıların 5 Nisan 2016 tarihinde, saat 15.00 ile 16.00 saatleri arasında, Gazimağusa’da, Yayla sokak üzerinde bulunan bir ikametgahı, ellerindeki aletlerle konu ikametgahın giriş kapısını hasara uğratarak açtıklarını ve ikametgah içerisine girerek, 1 adet LCD televizyon, 1 adet dizsüstü bilgisayar, bir adet altın bayan kolyesi ve bir adet altın erkek yüzüğü sirkat ettiklerini söyledi. Zanlıların yine aynı tarihte, Damla sokak üzerinde bulunan Damla Özkan’a ait ikametgaha bir cürüm işlemek kastı ile aynı yöntemle girdiklerini, ancak yakalanacakları korkusu ile cürüm işlemeden evden çıktıklarını anlatan Türe, bölgedeki işyerlerindeki kamera kayıtlarının incelendiğini ve zanlıların kiralamış oldukları aracın plakasının belirlendiğini söyledi.

Günün ilk saatlerinde operasyon
Zanlıların araçlarının plakalarının tespit edilmesinin ardından 7 Nisan 2017 tarihinde saat 01.00 sıralarında Gazimağusa’da tespit edilerek tutuklandıklarını belirten Türe, sirkat edilen bazı eşyalar ile zanlıların ikametgaha girmek için kullandıkları aletlerin araç içerisinde bulunduğunu ifade etti.
Türe, Zanlı 1 Rashad Badalbaylı’nın bir gönüllü ifade verdiğini ve KKTC’ye yeni geldiklerini, tüm paralarını kumarda kaybetmeleri üzerine konu suçları işlediğini itiraf ettiğini anlattı.
Türe, ayrıca zanlının bir eve daha girerek çalmış oldukları 1 adet televizyonu Girne’de sattıklarını da itiraf ettiğini aktardı. Mesele ile ilgili olarak alınacak tanık ifadeleri ve aranmakta olam emarelerin olduğunu belirten Türe, mahkemeden soruşturma maksatlı süre talep etti.
Huzurundaki şahadeti değerlendiren Yargıç Hazal Hacımulla, zanlıların 3 gün süre ile poliste tutuklu kalmasına izin ve emir verdi.

Güncelleme Tarihi: 08 Nisan 2017, 11:06
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474