banner564

‘Parayı unut’

Alacaklı olduğu şahsı mahkemeye veren Cem Seven’in evini basarak, tehdit etmekle suçlanan 5 kişiden 2’si tutuklandı 3’ü aranıyor

‘Parayı unut’
banner598
Hüseyin ÇİÇEK
   Kuzey Kıbrıs’ta hiç de alışık olmadığımız tehdit, şantaj, darp ve soygun olayları yaşanıyor. İskele’ye bağlı Kuzucuk köyünde ikamet eden ve alacaklı olduğu kişiden parasını tahsil edemeyince mahkemeye başvuran Cem Seven isimli vatandaşın evini basan 5 kişinin, adeta ölüm korkusu yarattığı bildirildi.
   Cem Seven’i evde bulamayınca, kapıyı zorla açıp eve giren ve eşine ‘para istemekten vazgeçin, yoksa kötü olur” diyerek tehdit etmekle suçlanan 5 kişiden 2 tanesi dün polis tarafından tutuklanarak mahkemeye çıkarıldı. Diğer 3 kişi ise aranıyor.

Kuzucuk ayağa kalktı…
Kuzucuk köyünü ayağa kaldıran olayda, Ayhan Şenyer isimli zanlının, Metin Ablay ve yanlarına aldıkları 3 kişi ile beraber aralarında hukuk davası bulunan Cem Seven isimli şahsın evine gittikleri iddia edildi.
Polis subayının şahadetine göre Cem Seven’in evine giden zanlılar, kapı zilini çaldıktan sonra, eşinin kapı camını aralaması ile ellerini camdan içeri sokarak kapıyı açarak zorla içeri girdi. 
Cem Seven’in evde olmadığını öğrenen zanlılar, “Kocana söyle kimse kimseden para alamaz” diyerek evden çıktı. 
Zanlılar, arkalarından gelen kadına bu kez de “otur oturduğun yerde yoksa senin için çok kötü olur” diyerek, tehdit etti. 
Cem Seven ve eşinin şikayeti üzerine tespit edilen Ayhan Şenyer ile Metin Ablay tutuklanırken, diğer 3 zanlı polis tarafından aranıyor.

60 bin TL vaad etti
Mahkemeye meseleyi aktaran İskele Polis Müdürlüğü’ne bağlı Adli Şube Amirliği’nde görevli polis müfettiş muavini Faysal Güden, zanlı 1 Ayhan Şenyer’in, borçlu olduğu ve arasında hukuk davası bulunan Cem Seven’i, davasından vazgeçirmek için zanlı 2 Metin Ablay’a 60 bin TL vererek teşvik ettiğini ve zanlıların, şu anda aranmakta olan 3 kişi ile beraber, Cem Seven’in Kuzucuk’taki ikametgahına gittiklerini söyledi. 

Birden içeri girdiler…
Cem Seven’in eşinin, kim geldiğini görmek amacı ile kapı camını araladığını ve zanlıların bu sırada ellerini camdan içeri sokarak kapıyı açıp içeri zorla girdiklerini aktaran Güden, Cem Seven’in evde olmadığına ikna olan zanlıların,  Seven’in eşine,  “kocana söyle kimseden zorla para alamaz” dediklerini ve evden çıktıkları sırada  arkalarından gelen kadına “otur oturduğun yerde yoksa senin için kötü olur” diyerek şiddet tehdidinde bulunduklarını söyledi. 

3 kişi aranıyor
Zanlıların dün tespit edildiğini belirten Güden, aranmakta olan 3 zanlının olduğunu ve alınacak olan ifadelerin bulunduğunu ifade ederek, soruşturma maksatlı mahkemeden süre talep etti.
Huzurundaki şahadeti değerlendiren Yargıç Umut İnan, soruşturmanın salimen yürütülmesine olanak sağlamak amacı ile zanlıların 3 gün süre polis nezaretinde tutuklu kalmasına izin ve emir verdi.

Güncelleme Tarihi: 21 Mayıs 2017, 11:44
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473