banner564

Partilerle istişare sürüyor

Yüksek Mahkeme Başkanı Öneri, BKP ve YKP’yi ziyaret ederek görüş alışverişinde bulundu

Partilerle istişare sürüyor
banner598
Yüksek Mahkeme Başkanı Şafak Öneri ve beraberindeki heyet Birleşik Kıbrıs Partisi’ni (BKP) ve Yeni Kıbrıs Partisi’ni (YKP) ayrı ayrı ziyaret etti. Yüksek Mahkeme Başkanı Şafak Öneri ziyaretlerde yaptığı konuşmada, yargının genel sorunları ve önümüzdeki seçimlerde yargıyı ilgilendiren hususlarda bir anayasa değişikliği yapılabilir mi konusunda araştırma içerisine girdiklerini belirtti.
Öneri, bu çerçevede siyasi partileri ziyaret ederek görüşlerini almayı uygun bulduklarını ifade etti.

İzcan:Yargı olmazsa olmaz
BKP Genel Başkanı İzzet İzcan, yargının hukuk devletlerinin olmazsa olmazı olduğunu belirterek, ülkede her kesimin olduğu gibi yargının da sorunları olduğunu vurguladı. Herkesin yargıdan büyük beklentileri olduğunu bu nedenle yargının zaman zaman partiler ve kurumlar hatta yargı mensupları tarafından eleştirildiğine işaret eden İzcan, ülkede çözümlenemeyen yolsuzluklar olduğunu ve suç oranının da her geçen gün arttığını söyledi. 

Durduran: Bu bir ilk
YKP Parti Meclisi Üyesi Alpay Durduran ise, yargının başı Yüksek Mahkeme’nin gerçekleştirdiği ziyaretin parti için bir ilk olduğunu ifade ederek, yapılan ziyaretin görüşlerini zenginleştireceğini kaydetti. Yargının sorunları ile yargıda gecikmenin büyük bir sorun olduğunu ifade eden Durduran, YKP olarak bunun farkında olduklarını söyledi.

Güncelleme Tarihi: 25 Kasım 2014, 09:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474