banner564

Pembe dizi gibi dava

23 yaşındaki kıza tecavüz ettiği iddiasıyla tutuklanan Tarık Mart’ı kurtarmak için yalancı tanıklığa teşvik suçundan amcası ve avukatının da aralarında bulunduğu 5 kişi mahkemeye çıkarıldı

Pembe dizi gibi dava
banner598
Çiğdem AYDIN
Girne’ye bağlı Çatalköy’deki bir villada, 30 Eylül 2017 tarihinde yaşandığı ileri sürülen tecavüz olayı ile ilgili televizyonlardaki pembe dizilere konu olacak ilginç gelişmeler ortaya çıkıyor. 
İddialara göre Tarık Mart isimli işadamı, ofisinde çalışan 23 yaşındaki üniversite öğrencisi olan kızı, Çatalköy’deki villasına götürerek önce darp, ardından da tecavüz etti.
Olayın polisin bilgisine gelmesinin ardından hakkında soruşturma başlatılarak tutuklanan zanlının; adil yargılanmasına engel olmak için yalancı tanıklık ve yalancı tanıklığa teşvik suçlamasıyla amcası emekli Binbaşı Adem Mart, avukatı Hasan Özkök, Girne Polis Müdürlüğü hücrelerinde görevli polis memuru Ediz Manici, Gazimağasa’da yaşayan kuaför Hicran Dağlı ile taksici İbrahim Yıldırım da dün mahkeme huzuruna çıkarıldı.
Mahkemeye aktarılan iddialara göre, karakolda görevli polis memuru Manici, hücrede bulunan Tarık Mart’a telefon temin etti. Mart bu telefonla amcası Adem Mart’a ulaşarak yalancı tanık bulmasını istedi. Adem Mart ile zanlının avukatı Hasan Özkök yalancı tanıklar Hicran Dağlı ile İbrahim Yıldırım’a ulaştı ve yalan ifade vermeye teşvik ettiği.
Dağlı ile Yıldırım’ın olay günü zanlı Mart’ın yanlarında olduğuna dair yalan ifade verdikleri öğrenilirken, tutuklanan beş zanlı dün teminat duruşmasına çıkarıldı.

Haklarında ciddi suçlamalar var…
Girne Kaza Mahkemesi’nde gerçekleştirilen teminat duruşmasında soruşturmayı yapan polis zanlılar aleyhine getirilen suçlamaları aktardı.
Polis, zanlı Hicran Dağlı’nın yalancı tanıklık yaptığını, ayrıca yalancı tanıklık yapması için İbrahim Yıldırım’ı teşvik ettiğini söyledi. 
Zanlı Yıldırım’ın da zanlı Dağlı’nın teşviki ile yalancı tanıklık yaptığını kaydeden polis, zanlı Adem Mart’ın da telefonla Dağlı ile Yıldırım’ı arayarak yalancı tanıklığa teşvik ettiğini açıkladı. 

“Hücredeki zanlıya telefon verdi…”
Ediz Manici’nin ise hücrede bulunan zanlı Tarık Mart’a telefon verdiğini kaydeden polis, zanlı Hasan Özkök’ün de telefonla Hicran Dağlı’yı arayıp yalancı tanıklığa teşvik ettiğini açıkladı. Polis, zanlı Dağlı ile Yıldırım’ın Gazimağusa’da yaşadığını, zanlı Ediz Manici’nin polis memuru, zanlı Özkök’ün avukat, zanlı Adem Mart’ın ise emekli binbaşı olduğunu belirterek tüm zanlıların teminata bağlanmasını talep etti.

Beşi de teminatla serbest
Mahkeme, “Yalancı şahitlik yapmaya teşvik ve yalancı tanıklık yapma” suçlarından tüm zanlıları aynı teminat şartları altında serbest bıraktı. Mahkeme, tüm zanlıların yurt dışına çıkışlarının yasaklanmasına, her zanlı için bir kefilin 30 bin TL tutarında kefalet senedi imzalamasına ve zanlıların 50’er bin TL şahsi kefalet senedine imza atmasına emir vererek tutuksuz yargılanmak üzere serbest bıraktı.
Tecavüz ve ciddi darp suçlarından polis hücrelerinde tutuklu bulunan Tarım Mart bugün yeniden Girne Kaza Mahkemesi’ne çıkarılacak.

Güncelleme Tarihi: 11 Ekim 2017, 11:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474