banner564

Pişmanmış!

Elektrik verilerek, başı taşla ezilerek vahşice katledilen Nijeryalı Dede’nin sadece bin TL için öldürüldüğü ortaya çıktı

Pişmanmış!
banner598
Gazimağusa’da yaşları 17 ile 26 arasında değişen 7 genç tarafından vahşice öldürüldüğü ileri sürülen Nijeryalı Kennedy Taomabwa Dede hakkındaki cinayet soruşturması ilerledikçe tüyler ürperten detaylar ortaya çıkıyor. Ülkede öğrenci olarak bulunan Dede’nin uyuşturucu kuryesi olduğu ve cinayetin de alacak verecek meselesi yüzünden işlendiği iddia edildi.
İddialara göre Dede’nin, cinayetin elebaşı olan Nidai Şanlı’ya uyuşturucu alış verişinden dolayı bin TL borcu vardı. Parasını alamayınca elektrik vererek Dede’ye işkence yaptığı, başını taşla ezdiği öne sürülen Nidai Şanlı, dün çıkarıldığı mahkemede hakkındaki şahadeti dinledikten sonra “Pişmanım” demekle yetindi.

Birçok öğrenci kuryelik yapıyor…
Vahşice öldürülen Nijeryalı Kennedy Taomabwa Dede’nin öldürülmesiyle ilgili soruşturma sürerken, ülkenin kanayan yarası haline gelen uyuşturucunun cinayetlere neden olabileceği de görüldü. Şimdiye kadar narkotik polisinin operasyonlarında ülkede okuyan birçok Nijeryalı öğrenci uyuşturucu satıcılığından tutuklanmaları mahkemelere yansırken, Mimarlık Fakültesi öğrencisi olan Dede’nin de uyuşturucu kuryesi olduğu öne sürüldü. Özellikle öğrencilere uyuşturucu temin ettiği öne sürülen Dede’nin, iddialara göre cinayetin elebaşı olan Nidai Şanlı’ya uyuşturucu alış verişinden dolayı bin TL borcu olduğu ancak bu parayı vermediği için cinayetin işlendiği ileri sürüldü. Olaya karışan gençlerin de uyuşturucu kullanıcıları oldukları öne sürülürken, cinayet günü yaşları 17 ile 26 olan altı zanlının, Şanlı’nın isteğiyle toplandığı ve cinayeti işledikleri öne sürüldü. Olayda Şanlı’nın elektrik vererek Dede’ye işkence yaptığı, başını taşla ezdiği, diğerlerinin de hem yardım ettiği hem de cep telefonuyla o vahşi anları çektiği öğrenildi.

İşkence aleti bulundu
Cinayetle ilgili geniş kapsamlı soruşturma sürerken, olayda elebaşı olduğu iddia edilen ve üç gündür tutuklu bulunan zanlı Nidai Şanlı dün ek süre talebiyle Gazimağusa’da mahkemeye çıkarıldı. Cinayet soruşturmasını yürüten Polis Müfettişi Erkan Yahat, zanlının 29 Ocak 2018 tarihinde diğer zanlılar Zekeriya Kurucu, Onur Körkurt, Ozan Körkurt, Aydan Sel, S.D. (K-17)  ve B.Ç. (K-17)  ile birlikte Kennedy Taomabwa Dede’yi, bin TL’lik alacağını tahsil etmek için evinden zorla kaçırdıklarını söyledi. Zanlıların Dede’yi Çanakkale Göleti’ne götürdüklerini ve ciddi şekilde darp ederek öldürdüklerini kaydeden Yahat,  zanlı Şanlı’nın olay gecesi giydiği ayakkabılar, kıyafetler, el feneri ve olayda kullanılan elektrik şokunun bulunarak emare alındığını aktardı. Yahat, soruşturmanın sürdüğünü belirterek mahkemeden süre talep etti.

Pişmanım
Yargıç Gökhan Asafoğulları’nın söz hakkı verdiği zanlı Nidai Şanlı, “Pişmanım” demekle yetindi. Asafoğulları, zanlının soruşturma maksatlı 3 gün daha poliste tutuklu kalmasına emir verdi.

Olayın geçmişi
Çanakkale Göleti çevresinde yürüyüş yapan iki çocuk, suyun içerisinde yarı çıplak bir ceset fark etti. Çevre sakinleri kısa sürede olay yerine akın ederken, durum polise bildirildi. Olay yerine intikal eden ekipler, yüzünde ve vücudunda darp izleri bulunan Dede’nin cinayete kurban gittiğini belirleyerek, soruşturmasını o yönde sürdürdü. Olay gecesi üç zanlı yakalanırken, Güney Kıbrıs’a kaçan Nidai Şanlı ile üç zanlı polise gelerek teslim oldu.

Güncelleme Tarihi: 07 Şubat 2018, 12:06
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473