banner564

Polis pusu kurdu

Arazide ele geçirilen 600 gram uyuşturucu zanlıları İsmail Kaya ile Mustafa Makal tutuklandı

Polis pusu kurdu
banner598
Hüseyin ÇİÇEK
Tuzla-Mutluyaka arasında  bir arazi içerisinde 30 Temmuz 2014 tarihinde uyuşturucu alış verişi yapılacağına yönelik  bir ihbarı değerlendiren Narkotik   ekipleri sözkonusu arazide pusuya yattı.  Zanlılar, İsmail Kaya ve Mustafa Makal bir taksi ile  saat 23.15’ te olay yerine geldi.  İsmail Kaya uyuşturucu maddeyi bulunduğu yerden çıkarttığı sırada, Narkotik Polisleri tarafından etkisiz hale getirildi. Zanlılar dün konuyla ilgili mahkemeye çıkarıldı.

Zanlılara suçüstü
Mahkemeye olayı aktaran Narkotik Şube’ de görevli polis memuru Hüseyin Özdesoy, 30 Temmuz 2014 tarihinde  Tuzla-Mutluyaka arasındaki  bir arazi içinde  uyuşturucu alış verişi yapılacağı yönünde bilgi aldıklarını ve aynı gün konu araziye gidip pusuya yattıklarını söyledi. Aynı gece saat 23.15’ te her iki zanlının bir taksi ile konu araziye geldiklerini anlatan Özdesoy, zanlı 1 İsmail Kaya’ nın toprak yol kenarında bulunan taşın altında içerisinde 600 gram “sentetik cannabinoid” türü uyuşturucu madde olan naylon poşet’ i çıkardığı anda suçüstü tespit edilerek yakalandığını kaydetti. Her iki zanlının da tutuklandığını belirten  Özdesoy, yeni başlayan tahkikatın salimen yürütülebilmesi için zanlıların 3’ er gün süre ile poliste tutuklu kalmalarını talep etti. 

Suçunu kabul etti
Savcı Hasan Çaltılı’ nın sorusu üzerine Özdesoy, ilk etapta zanlıları olay yerine götüren taksi şoförünüde şüpheli görerek tutukladıklarını ancak zanlı 1’ in ifadesi doğrultusunda olayla ilgisi olmadığı anlaşışan taksi şoförünün serbest bırakıldığını kaydetti. Özdesoy, ayrıca zanlı 1 ‘ in kendilerine suçunu gönüllü ifade vererek kabul ettiğini söyledi. Zanlı avukatının da talep edilen tutukluluk süresine itirazı olmaması üzerine Yargıç Hasan Dağlı zanlıların 3’ er gün süre ile poliste tutuklu kalmalarına izin ve emir verdi.

Güncelleme Tarihi: 01 Ağustos 2014, 10:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474